Стратегическата ни цел е да разширяваме либералното семейство и в

...
Стратегическата ни цел е да разширяваме либералното семейство и в
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Преизбирането ми за съпредседател на АЛДЕ е успех и за България

Стратегическата ни цел е да разширяваме демократичното семейство и в България, само че с ценностни партии, споделя съпредседателят на АЛДЕ пред БНР
„Преизбирането ми за съпредседател на АЛДЕ е триумф и за България. Нека да не го разясняваме единствено като партиен успех“. Това съобщи евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа“ Илхан Кючюк в изявление за БНР.

Той още веднъж застана отпред на Алианса на либералите и демократите в Европа в събота, когато на конгреса на либералите в Дъблин бе избран отново с голямо болшинство от 82,3%.

„Не са доста политиците, които са били на тези позиции през годините. Те би трябвало да бъдат уважавани, а капацитетът им – употребен. Тук приказваме и за хората от другите политически фамилии, освен от моето“, сподели Илхан Кючюк.

Той изрично обори изказванията, че Движение за права и свободи е в изолираност, налагани от кръга „Капитал“ и медийния и енергиен олигарх Иво Прокопиев.

„Оценката за това какъв брой мощна е една партия се дава от нейните гласоподаватели. Движение за права и свободи е задоволително добре позиционирана и на локално, и на национално ниво“, сподели Кючюк.

И добави: „Ние се утвърждаваме не с говорене за промени, а с действителни дейности – предлагаме антикорупционно законодателство, значими текстове за смяна на Конституцията.“.

Движение за права и свободи е мощна партия, с историческо значение и вероятност. Опитите да се сътвори различен облик на Движението се вършат от подмолни кръгове, които имат ръководство върху медиите и неправителствения бранш. Иво Прокопиев е водещо лице. От години той прави всичко допустимо Движение за права и свободи да показано по метод, който не подхожда на действителността, безапелационен бе Илхан Кючюк.

Попитан дали „Продължаваме промяната“, които станат членове на АЛДЕ, дават отговор на изискванията, съпредседателят на европейските либерали съобщи: „Ние имаме стратегическа цел. Тя е не е просто демократичното пространство в Европа да бъде разширено, а да бъде разширено и в България. Но това слага въпроса за ценностните партии“.

„Европа е съюз на полезности. Политическите сили, които желаят да се причислят към един или различен съюз, в тази ситуация – на либералите и демократите, би трябвало да дават отговор на избрана ценностна система.

Да, във връзка с евроатлантическата ориентировка несъмнено „Продължаваме промяната“ е такава партия. Но във връзка с това какво прави в България с последните си дейности несъмнено не покрива очаквания“, разяснява Кючюк.

Той добави: „Фашисткият закон, който беше изработен за сформиране на описи, е доказателство за това. Още повече, че има решение на Върховния административен съд, който разгласи за оскъдни, решенията на държавното управление за предходните описи по закона „Магнитски“.

„Така че, има неща, които още не са на равнището, на което би трябвало да бъдат“, заключи съпредседателят на АЛДЕ.

„Ние не се опасяваме от нищо. Това е втората теза, която от седмица се постанова в България – че Движение за права и свободи се опасява. Не, ние знаем накъде вървим, ние знаем накъде водим партията и европейските либерали“, сподели още Илхан Кючюк.

„Дадена ни е тази огромна отговорност да го вършим. Ако някой желае да се причисли към политическото семейство, в което Движение за права и свободи членува към този момент 23 години, апелирам, да заповяда. Но там си има правила, ред, способи за влизане и оценка. Това е доста комплициран процес“, съобщи Илхан Кючюк.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР