Стратега зареждан с домашен еликсир от приятели в Мировяне, сърбинът

...
Стратега зареждан с домашен еликсир от приятели в Мировяне, сърбинът
Коментари Харесай

Ракията на Кръстаич е по-слаба от гроздовата на Пената

Стратега зареждан с домакински балсам от другари в Мировяне, сърбинът се гордее с кайсиева



Ракията на националния селекционер Младен Кръстаич е по-слаба от тази Стратега от Мировяне Димитър Пенев, който изведе България до бронзовите медали на международното състезание в САЩ-94, демонстрира експертно изследване на " България Днес ".

Пената се зарежда с домашна гроздова от другари в родното си село от доста години, а през 90-те, когато тимът му мачка международни сили като Франция, Аржентина и Германия, посещава постоянни сбирки на локални производители в мировянския " Хоремаг ".

" В смесения магазин се събираха мъжете и всеки носеше за дегустация от своята продукция ракия - споделя пред " България Днес " кметицата на Мировяне Светослава Иванова. - Пенев постоянно минаваше оттова и оставяше пари да се почерпят всички за негово здраве. "

За локалните производители на ракия е огромна горделивост да доставят с гроздов балсам популярния треньор, който си пада по питиета с висок градус. В доста лимитирани количества, ракията се предлага и на кръчмари със заведение в столицата. Гроздовата домашарка е 55 градуса, само че влиза меко и гали небцето. Ароматът на плод се усеща ясно, само че ненатрапчиво, цветът на напитката е златист и грее в чашата. В това персонално се убедиха трима кореспонденти на " България Днес ". Ракията развързва езика и е наложително да се употребява с хубаво мезе и в неголеми количества.

Пената обича да споделя приятни мигове на чашка с другари и съгласно мнозина точно способността на огромния треньор да поддържа връзка по непосреден и открит метод с всички е значима част от харизмата му на обединител. Така по собствен метод Пенев съумява да накара непримиримите характери в състава на четвъртите в света да загърбят всевъзможни разлики в името на националния тим.

Настоящият селекционер на " лъвовете " Младен Кръстаич също е фен на ракията и горделив производител на кайсиева, дюлева и сливова. Но напитките на сръбския експерт са " единствено " по 40 градуса. Кръстаич от години създава личен алкохол и натрупа пачки от доходоносния бизнес. Неговата ракия е една от най-хубавите в родината му и има куп извоювани награди. Цените са много високи, само че изцяло дават отговор на качествата на напитките, безапелационен е Кръстаич. Един от специалитетите на треньора на България е кайсиевата, която е измежду най-търсените от пиячите. Ракията се създава в Банатско Велико село, което се намира край Войводина. Кръстаич върти дестилерията дружно със своя другар Мирослав Кнежевич, а еликсирът се прави в къща с над един век история.
 Кръстаич е горделив производител на ракия Кръстаич е горделив производител на ракия


" Отворих кафене в центъра на Кикинда, през днешния ден е ресторант - споделя Кръстаич. - Като стана въпрос за ракия, моя другарка ми сподели, че във Велики село има доста положителни. Обадих се на пет-шест индивида, дегустираха през целия ден и дадоха отлична оценка. Това беше знак, че с Мирослав би трябвало да създадем марка. Да се чува за нея, да бъде разпознаваема. "

Още през 2012 година двамата другари доста усилват производството, като резервират качеството и основават марката " Хуберт ". Засаждат овощна градина в Джала с по пет хектара дюли, кайсии и сливи. " Всеки плод, който отива за преправка, е от нашата овощна градина ", гордеят се сърбите. Цените варират към 40-70 лв. за бутилка ракия, обърнато в български пари. В началото Кръстаич и фамилията му персонално берат плодовете. Треньорът разкрива, че даже звездите на " Барселона " пият от неговата ракия. " И търсят още - прибавя Кръстаич. - Иван Ракитич ми се обажда и пита: " Братко, по кое време ще пристигна? " Моите хора от " Барса " са луди по нея. "
 Пената на последния мач на Христо Стоичков за националния тим. Легендата Йохан Кройф също участва на дуела против Англия през 1999 година, приключил 1:10 Пената на последния мач на Христо Стоичков за националния тим. Легендата Йохан Кройф също участва на дуела против Англия през 1999 година, приключил 1:10


Поне към този момент футболните предписания на сърбина не дават положителни резултати в националния тим, за разлика от годините, когато Пената водеше тима, подгряван от по-лютата мировянска гроздова. Дали Кръстаич ще напипа точния градус с младия отбор на България, бъдещето ще покаже.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР