Страстта по Морето ни кара да правим невъзможното възможно, трансформира

...
Страстта по Морето ни кара да правим невъзможното възможно, трансформира
Коментари Харесай

Страстта по морето върху стари корабни платна

Страстта по Морето ни кара да вършим невъзможното допустимо, трансформира ни, както самото То прави с всичко в и към него. Поглъща ни, обгръща, допира, разтваря, учи, трансформира и още... и още - постоянно и безпределно, преди и след нас...
Подвеждащото заглавие “Стари платна ” са мимолетни моменти, запечатани върху същински овехтели ветроходни платна, съдържащи спомените за пътуванията по Морето, отблясъците на слънцето, дъха напразно, ударите на вълните по корпуса, диалозите на екипажите, безвремевото безветрие и всички тези моменти, които те карат да се чувстваш жив, свободен, благополучен.
Те са и желанието да стигнеш все по-навътре и по-надълбоко (било то със дигитaлни пътешествия по дъното на океана или с проекти за дълги пътувания), редкия късмет да бъдеш част от екипаж на ветроход и да гледаш всичко през очите на създател, да създаваш облици от безпощадната обективност на претърпяното, извънредно друго от субективния свят на изкуството – думи на самия създател - Симеон Стоилов за новата му галерия – картини „ Стари платна “ в Ракурси Арт Глерия.

Какво показа той в изявление на Диана Дончева с него можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР