Страстите в парламента се разгарят все повече. Мая Манолова и

...
Страстите в парламента се разгарят все повече. Мая Манолова и
Коментари Харесай

Манолова и Дончева се озъбиха на ИТН заради ГЕРБ, ДПС и Асен...

Страстите в Народното събрание се разгарят от ден на ден. Мая Манолова и Татяна Дончева се опънаха на Тошко Йорданов след изказванията му за държанието на ИБГНИ и Демократична България при договарянията за бъдещото държавно управление и политиките, които ще извършва. " Движение за права и свободи започнаха да слагат условия за поддръжка на идващия парламент ", разяснява в коридорите на Народното събрание Мая Манолова от " Изправи се! Ние идваме ".

" Ние настояваме за съглашение с " ИТН ", с което да бъдат написани политиките, за които ние настояваме. И с явен ангажимент, че присъединяване на ГЕРБ, Движение за права и свободи и олигархичните им кръгове няма да има - това е нашето изискване ", акцентира тя. И беше безапелационна, че те би трябвало да бъдат в изолатора за идващите 4 години.

„ Има задоволително основателни аргументи за терзания, че е допустима дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи във образуването на правителството”, сподели още Манолова.

„ Не желаем и в никакъв случай не сме желали министерски кресла. 13-те гласа на ИБГНИ дава опция за основаване на 4 други обединения. Тоест нашата поддръжка не е решаваща за последващо правителство”, сподели Манолова.

„ Няма да подкрепим държавно управление, което дава опция за инсталиране на партиите ГЕРБ и ДПС”, сподели още тя.

„ Настояваме за съглашение с Има Такъв Народ за политиките, зад които заставаме и с ангажимент, препотвърден от Има Такъв Народ, че присъединяване на Движение за права и свободи и ГЕРБ няма да бъде позволено в идващия парламент”, сподели Манолова.

По същото време от трибуната на Народното събрание Татяна Дончева отбрани служебния финансов министър от офанзивите на Има Такъв Народ.

Гражданските каузи в бизнеса са всекидневие. Всички предприемачи, които се намират в залата, или не са тук, само че са народни представители, знаят, че те водят каузи против някого за неуредени сметки и разногласия, или някой води каузи против тях. Част от тези каузи ги печелят, част губят, по част от тях подписват съглашение ", сподели депутатката от " Изправи се! Ние идваме! ".

По-рано през днешния ден Тошко Йорданов описа, че Асен Василев е водил спор за интелектуална благосъстоятелност, завършил с подписано извънсъдебно съглашение.

" Според нас човек, откраднал интелектуална благосъстоятелност, не би трябвало да бъде министър ", заключи Йорданов. И нападна " Демократична България " за настояването им министър Василев и сътрудниците му от служебния кабинет Кирил Петков и проф. Николай Денков да останат на постовете си в държавно управление с мандата на Има Такъв Народ. Хората на Слави Трифонов втвърдиха тона към евентуалните си сътрудници, питаха какви игрички играят и отсякоха, че няма да им разрешат да кадруват.

" Не гледайте на това като сензация по отношение на морала на един министър ", прикани обаче Дончева. Моля ви, несъмнено, да дадете отговор на обществото, само че умерено и предвид на обстоятелствата, тъй като когато аджамиите влязат в игрището на политиката, стават травми, от време на време падат тежки предмети с тежки физически последствия, обърна се тя към премиера Стефан Янев, който е на чуване в Народното събрание за положението на бюджета и стопанската система.

Въпрос към служебния министър председател въз основа на декларацията против Асен Василев по-рано тази заран от Има Такъв Народ в границите на чуването насочи и депутатът от ГЕРБ Радослав Чолаков.

Г-н Василев също е тук в залата, няма потребност да ставам негов юрист, обърнете се към министъра, отвърна Стефан Янев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР