Страшно е. Градът е в шок. Не смеем да излезем

...
Страшно е. Градът е в шок. Не смеем да излезем
Коментари Харесай

В Пирот е страшно, местните - в шок

„ Страшно е. Градът е в потрес. Не смеем да излезем от домовете си. Много хора не отидоха на работа откакто се разбра, че има дерайлирал трен и теч на амоняк и е рисково “. Това разяснява пред „ Телеграф “ Йелена Киров, жителка на Пирот.

Тя описа, че в града непрекъснато обикалят полиция и от мегафони приканват хората при опция да не излизат на открито.

" Някои облепиха прозорците си с хартия и вестници. Тези, които са с дървени дограми го вършат. Тук има много остарели къщи и се постанова “, описа още Киров.

За тези, които въпреки всичко се престрашават да излязат на открито има организация и се раздават медицински маски. „ Много наподобява, както беше при коронавирус пандемията “, разяснява още локалната жителка.

Хората в Пирот въпреки всичко са оптимисти, тъй като въздухът се е поразредил и се надяват до края на деня рисковия газ да се разнесе и да не нанесе съществени провали. Част от съдържателите на хотели и заведения за хранене са обезпокоени, че повредата може да докара до отводи на част от резервациите за Нова година в града.

В Пирот е оповестено изключително състояние откакто вагон с амоняк се обърна край града, към 17.30 ч. в неделя на сектор от релсовия път от Пирот до село Станичене. 51 души са настанени в болница. В града е основан Кризисен щаб, който следи ситуацията и от време на време пуска инструкции за жителите по какъв начин да се предпазят.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР