Страшните истории за Прекършения човек от Глазгоу. В края на

...
Страшните истории за Прекършения човек от Глазгоу. В края на
Коментари Харесай

Страшните истории за Прекършения човек от Глазгоу




Страшните истории за Прекършения човек от Глазгоу. В края на 70-те години, в град Глазгоу (Glasgow), Шотландия, в региона на Кросхил (Crosshill), почнали да се получават известия от изплашени дами за срещата им с необикновен човек. Обикновено се появявал рано заран, когато по улиците имало мъгла и на процедура нямало хора. Той изглеждал като доста висок и мъчително слаб човек, на към 50-55 години и с плешива глава (Zona666.com). Движел се доста необичайно, като че ли тялото му едвам се подчинявало. Пациенти с церебрална парализа се движели по сходен метод. Но, най-необичайното било, че той можел ненадейно да изчезва тъкмо посред улицата и също по този начин ненадейно да се появява.



Заради необикновената походка, той бил наименуван Gurning Man, което жестоко може да се преведе като Прекършения човек (The Skewed Man). Скоро истории за този мъж били разказвани на доста места в региона на Кросхил. И освен дами са го виждали, само че и мъже. Според описанията, този мъж приличал на известния Слендърмен (Slender Man), само че бил доста по-плашещ. Една вечер, две девойки се прибирали от ваучър у дома и внезапно пред тях, на празната улица видели висока и слаба фигура на мъж. Бил плешив, черни прилепнали облекла. Той стоял посред улицата, а ръцете му били необятно разперени. Мъжът плашещо и необичайно потрепвал. Лицето му внезапно почнало да се изкривява, трансформирайки се в нещо изцяло нечовешко. След това, създанието почнало да хърка, като огромно и яростно животно. Четете още: Селекция на ужасни истории от английския фолклор (част 1) Когато то почнало да издава тези звуци, девойките се затичали обратно. В придвижване, едно от тях се обърнало и видяло, че улицата е изцяло празна. За няколко мига, това творение изчезнало някъде.



В идващите дни имало още такива истории. Едно от известията пристигнало от стара жена, която, както нормално, излязла на открито рано сутринта, с цел да събере празните бутилки с мляко от къщите, оставени за млекарката. Когато обиколила половината къщи на улицата, внезапно видяла висока, кльощава фигура до една от къщите. Човекът бил облечен в черни тесни облекла и с плешива глава, леко издължена на върха. Жената замръзнала на място, без да знае какво да прави. Започнала да крещи от боязън, хвърлила бутилките и се затичала към полицията. Но, когато за момент се обърнала, видяла, че Прекършения човек е липсващ. Най-лошата среща с Gurning Man се случва не на улицата, а в една къща. В най-плашещия отчет се споделя за стара жена, която се събудила през нощта от странни звуци. Някой в ​​стаята й като че ли сумтял или хъркал. Съпругът й умерено спял до нея, а звукът идвал от подножието на леглото им. Когато дамата погледнала натам, видяла плешив мъж, на възраст 50-55 години, в черни облекла. Той се усмихвал ужасяващо, като устата му била разтегната от ухо до ухо, показвайки дребни остри зъби. Ръцете му разтривали гърдите с треперещи придвижвания.



От смут, дамата даже не могла да изкрещи. Изведнъж това създание изкрещяло мощно и изчезнало. Викът му събудил брачна половинка на дамата, който незабавно присъединил осветлението. В стаята нямало никой различен, с изключение на двата възрастни съпрузи. Имало и други известия от локални поданици, които виждали в домовете си тънка и висока фигура в черно. Фигурата бързо изчезвала, а вратите били недокоснати. Между 1976 година и 1979 година, жителите на Кросхил, са се срещали общо 17 пъти с това творение. 11 от тези срещи са се състояли на улицата, а другите 6 – в къщи. След 1979 година, никой не е виждал този човек. Никой не знае какво е бил. Призрак? Психично болен? Извънземен? И къде е липсващ безследно Прекършения човек след 1979 година? Историите за Gurning Man се трансформират в градска легенда.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР