Страшна трагедия се разигра тази вечер в Русе. Две деца

...
Страшна трагедия се разигра тази вечер в Русе. Две деца
Коментари Харесай

Страшна трагедия! Мълния порази 2 деца на стадион в Русе, едното почина, другото е в критично състояние

Страшна покруса се разигра довечера в Русе. Две деца бяха ударени от гръмотевица на стадион „ Дунав “ в Русе. За случая потвърдиха пред Българска телеграфна агенция от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе. Сигналът е подаден към 19:20 ч. довечера. На място са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ.

Първа помощ са оказали треньорите и хора наоколо.

Момчетата са на 11 години и са имали подготовка с детската школа по футбол на изкуственото игрище. На стадиона е имало и други деца, които упражняват.

Децата неотложно са били откарани към двете лечебни заведения в Русе – „ Канев “ и „ Медика “, където са били поети от реанимационни екипи.

От Спешна помощ в града оповестиха, че едното момчченце, което е било превозено в Университетската болница „ Канев “, е било в положение на клинична гибел, без сърдечна и дихателна активност. В продължение на час два екипа са го реанимирали. Лекарите са създали всичко по силите си, само че без триумф и то е умряло.

„ Другото момче е пристигнало в клинична гибел, без сърдечна активност. Дежурният реанимационен екип е провел съответна реанимация и е възстановил главните витални индикатори на момчето. Към момента детето е интубирано, в медикаментозна кома и в тежко положение. Провеждат се съвещания, с цел да се открият спомагателни увреждания, в случай че има такива, по вътрешните органи “, обявиха от „ Медика “ за положението на потърпевшото дете.

Старши треньорът на втория тим на „ Дунав “ Мариян Тодоров пръв се е притекъл на помощ, добавя Кис 13.

„ Тренират си децата и падна един гръм, аз бях на прилежащото игрище. Отидохме незабавно, взехме да им даваме, аз какъв брой съм давал изкуствено дишане. Детето се оправи, другото дете също мисля, че почна да диша. Между другото, може би другото дете, то беше поело, откъм гърба имаше проблем, гащетата му бяха поизгорели. Линейките пристигнаха, дишаха децата. Чакаме, доста им е рано Господ да ги взема. Аз съм 45 години по терените, за пръв път ми се случва такова нещо, все съм чувал… ”, описа той пред Русе Медия.

„ Аз видях някаква мълния, мислех, че тя е встрани дори, не мислех, че е при тях, при децата, само че очевидно се оказа, че е. Може би е блъснало едното дете, не знам, аз бях на другото игрище, видях, че лежаха, дори в първия миг си мислех, че някакъв боязън има, по тази причина са легнали, след това като отидохме, те …. “, добави прочувствено Тодоров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР