Страсбург. Програми като Еразъм +“, Европейският корпус за солидарност“ и

...
Страсбург. Програми като Еразъм +“, Европейският корпус за солидарност“ и
Коментари Харесай

Евродепутат Момчил Неков настоява за повече средства за програмите „Еразъм +“, „Европейският корпус за солидарност“ и „Европа за гражданите“ в бюджет 2019

Страсбург. „ Програми като „ Еразъм + “, „ Европейският корпус за взаимност “ и „ Европа за жителите “ имат огромно значение за младежите в Европа, тъй като им разрешават да имат допир с други европейки култури и да се усещат европейци наедно с другите. Точно по тази причина считам, че в бюджета за 2019 година би трябвало да има доста повече средства за тези стратегии. Това съобщи евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Момчил Неков по време на гласоподаване на Доклад по отношение на мандата за тристранната процедура по отношение на проектобюджета за 2019 година, оповестиха от пресофиса на евродепутата .
„ Функционирането на Европейския съюз не е задоволително застъпено в образователните проекти. И това е тъпо. Жалко е тъй като хората не разполагат с цялостната информация за опциите, които участието ни в тази общественост им предлага “, акцентира Неков.
Той посочи, че стратегиите в региона на образованието, младежта, културата и поданството остават основни средства за увеличение на осведомеността за нашата споделена европейска еднаквост.
Евродепутатите считат, че бюджетът за програмата „ Еразъм+ “ за 2019 година би трябвало да бъде най-малкото подсилен.
В отчета по отношение на мандата за тристранната процедура, по отношение на проектобюджета за 2019 година се приветства препоръчаните нараствания на бюджетните заеми за „ Хоризонт 2020 “, Механизма за свързване на Европа (МСЕ), „ Еразъм+ “ и стратегиите, които способстват за повишение на сигурността на жителите на Европейски Съюз.
В него се показва обаче нуждата от по-нататъшно увеличение на поддръжката за дребните и междинните предприятия (МСП), които са от главно значение за пораждането на стопански напредък и за основаването на работни места, и от даване на нужните запаси за дигитализиране на индустрията на Европейски Съюз и за поощряване на цифровите умения и на цифровото предприемачество, както и за стратегиите за поддръжка на младежите, и по-специално за „ ЕразъмПро “.
Бюджетът на Европейски Съюз за 2019 година ще бъде финален за сегашния парламентарен мандат и ще се договаря паралелно с договарянията по идната многогодишна финансова рамка (МФР). Обединеното кралство се ангажира да внася финансови средства и да взе участие в осъществяването на годишните бюджети на Съюза за 2019 и 2020 година по същия метод, както в случай че продължаваше да членува в Съюза и след март 2019 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР