Страсбург. Подкрепата за младите земеделски стопани да продължи и в

...
Страсбург. Подкрепата за младите земеделски стопани да продължи и в
Коментари Харесай

Младите и начинаещи фермери получиха подкрепа от ЕП

Страсбург. Подкрепата за младите аграрни стопани да продължи и в новата Обща селскостопанска политика (ОСП) и оптималното ниво на финансиране да се усили над 2%. Това утвърдиха евродепутатите при гласуването на Доклада по отношение на използването в Европейски Съюз на инструментите в границите на ОСП за младите аграрни стопани след промяната от 2013 година, оповестиха от пресофиса на евродепутата Момчил Неков .
„ Достъпът до земя е основната спънка за младите аграрни стопани. Справянето с казуса изисква повторна оценка на схемата на директни заплащания и основаване на тласъци за по-възрастните аграрни стопани да трансферират стопанствата си на по-младите генерации “, се споделя в признатия отчет от Европейския парламент (ЕП).
„ Изключително сложният достъп до земя, която остава съсредоточена в ръце на малко производители, изключително в страни като моята - България, е една от най-сериозната причина за невъзможността младежите да видят в селското стопанство евентуален занаят и занятие изключително в необгладотелствани райони като планинските. За това е належащо въвеждането на тласъци и поощряване на младите “, съобщи по време на гласуването евродепутатът от Групата на социалистиите и демократите Момчил Неков.
„ Европейското селско стопанство е на ръба на рецесия - демографска и поколенческа. За това промяната на поколенията би трябвало да бъде един от целите на бъдещата обща селскостопанска политика (ОСП), като би трябвало да има и национални тактики, отразяващи потребностите на обособените страни в поддръжка на младите аграрни производители. Смятам, че мярката „ Млад аграрни производител “ е инструмент в вярната тенденция “, съобщи още Неков.
С признатия отчет Екологичен потенциал предлага да се понижат административните спънки и да се даде по-голяма еластичност на земеделските стопани в Европейски Съюз.
Евродепутатите предлагат достъпът до финансиране на младите фермери да се усъвършенства посредством субсидирани лихвени проценти върху заемите и по-специално посредством въвеждането на финансови принадлежности за даване на безлихвени заеми за вложенията на младите аграрни стопани.
Екологичен потенциал одобри в отчета и ремонти на българския евродепутат Момчил Неков, с които той упорства за по-специален метод към младите аграрни производители в районите с ограничаване - най-много планинските региони, посредством въвеждане на спомагателен коефицент за поддръжка.
В отчета се отбелязва, че страните членки имат опцията да ползват спомагателни принадлежности чрез двата стълба на ОСП, и предизвиква страните членки, изправени пред характерни географски провокации, като да вземем за пример планински или в някои случаи необлагодетелствани райони, да прегледат опцията за въвеждане на коефициент на умножение (например 2), който да взема под внимание броя на реколтите на година или типовете култури, които могат да бъдат отглеждани там, при даването на поддръжка на младите аграрни стопани, които желаят да осъществят активност в тези райони, за да бъдат подтиквани дейностите в тези райони в опит за превъзмогване на съществуващите в тях демографски провокации.
Докладът по отношение на използването в Европейски Съюз на инструментите в границите на ОСП за младите аграрни стопани след промяната от 2013 година беше признат от Екологичен потенциал с болшинство (472– за, 34 срещу и 136 въздържали се).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР