Страсбург победи у дома тима на Нант с 2:1 в

...
Страсбург победи у дома тима на Нант с 2:1 в
Коментари Харесай

Обрат донесе първа победа за Страсбург през новия сезон

Страсбург победи вкъщи отбора на Нант с 2:1 в първи дуел от шестия кръг на френската Лига 1. Гостите поведоха с гол на Калифа Кулибали в 28-ата минута, само че с голове през втората част на Димитри Лиенар в 66-ата и на Людовик Ажорж, от дузпа, в 89-ата минута, домакините обърнаха развоя на срещата и се пребориха за трите точки.

През първата част Страсбург атакуваше повече и имаше няколко положения пред вратата на Албан Лафон, само че гостите бяха тези, които поведоха в резултата в 28-ата минута при много странни условия. Първо, футболист на Нант се подхлъзна в опита си да центрира, само че топката някакси стигна до Калифа Кулибали, след неточност на Кени Лала. Кулибали насочи мощен изстрел под гредата и не остави шансове на Матс Селц.

Малко по-късно домакините претендираха за дузпа след рухване в наказателното поле на Ибрахима Сисоко, само че реферът Флоран Бата реши, че нарушаване няма.

Палачът на Локомотив Пловдив в Лига Европа продължи да основава положения и съумя да изравни в 66-ата минута. Димитри Лиенар означи след безредие в наказателното поле на Лафонт и от близко не сбърка.

Минута преди края на постоянното време Имран Луза извърши нарушаване в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за Страсбург. Людовик Ажорк се нагърби с осъществяването и не сбърка, донасяйки успеха на своя отбор.

Това бе и първа победа за сезона за Страсбург и се изкачва до 13-ата позиция с шест точки, до момента в който Нант остава трети с 10. В идващия кръг Страсбург гостува на Лил, до момента в който „ канарчетата “ одобряват втория в подреждането Рен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР