Странно лице, което идваше пред ВСС да декларира подкрепа за

...
Странно лице, което идваше пред ВСС да декларира подкрепа за
Коментари Харесай

Кой е иподяконът - фен на Гешев, който анатемоса Зеленски

Странно лице, което идваше пред Висш съдебен съвет да заявява поддръжка за Иван Гешев, през вчерашния ден " анатемоса " кортежа на Володимир Зеленски.

От видеа в обществените мрежи се схваща, че индивидът се показва като " иподякон " Атанас Стефанов.



Това е нещо като полутитла, която се дава на цивилни лица, които оказват помощ в църквата.

Защо индивидът върви с подрасник и развява кръст, остава загадка.

Не са загадка обаче пристрастията му, защото това не е първата му демонстрация.

Въпросният " иподякон " се появи пред Висш съдебен съвет за пръв път преди към месец и нещо, откогато след 12 май започнаха неприятности за някогашния (тогава към момента актуален) основен прокурор Иван Гешев.

Точно както и през вчерашния ден на " пърформънса " с анатемата на Зеленски, той непроменяемо води със себе си втори човек, да го снима. Така той един път направи шоу с опит да влезе в Съвета, когато се обсъждаха точки против Гешев.

След това - на Пленум на 8 юни, който обсъждаше ориста на Гешев, " черноризецът "  се появи измежду неколцината, които го подкрепяха. Както и Клуб Z писа, кротко стоеше с цивилни облекла и тениска " Калашников ", до момента в който не пристигнаха камерите на огромните малките екрани. Тогава още веднъж се дегизира в познатите подрасник с кръст в ръка.




Мистерия е къде са допирните точки на " иподякона " с Гешев, който обича(ше) да парадира по какъв начин се среща със " задокеанските си сътрудници " (както установихме - на държавни разноски), с " най-известните еврейски сдружения " в Съединени американски щати и даже съобщи, че офанзивите против него идват, откакто на посещаване в Украйна декларирал, че ще арестува Путин в случай че пристигна в България.



Друго " анти-евроатлантическо " осъществяване на Стефанов бе и когато се появи на връчването на втория мандат - с който в последна сметка стана и държавното управление. Пред Президентството той предприе същата тактичност - побутване и търсене на умишлена борба с жандармеристите, с цел да бъде отхвърлен ефектно (но въпреки всичко - безболезнено!), до момента в който го снимат. Тогава шумно анатемосваше Политическа партия и Демократична България.

" Иподяконът " се беше позиционирал и на първите редове на " Шествие за фамилията " и така наречен " Шествие за мир " - както афишират мероприятието си множеството от русофилите, гравитиращи към " Възраждане ". А пред Народното събрание говореше срещу " фашистите " вътре.

В края на март, т.г. когато смъкна украинското знаме от постройката на общината - очевидно още преди да открие  " иподяконската ниша ", той се носеще граждански и се титулуваше " народен представител от партия МИР ". В други видеа обаче самият написа, че е " кандидат-депутат ", което - би трябвало да признаем - има известни разлики с същински народен представител.
 18 март, 2023 година, Атанас Стефанов - към момента граждански " народен представител от партия МИР " (която в никакъв случай не е вкарвала депутат), смъква знамето от столична община. Някой изпод го снима и вика " ураааа ". Стопкадър от видеото

В шествията в последно време пък се самообявява като представител на нещо, наречено Български национален събор.

После видеата от приключенията му се качват в YouTube канала му, който има... 27 клиенти.

Иначе, за сведение: църквата проповядва главно Христовата обич, а чете анатеми в един ден от годината - на Неделя православна. Това става по тъкмо избран ред, визират се еретици и други, които през хилядолетията са отпаднали от тялото на църквата и със сигурност това канонично последование... не се извършва от " иподякони " по улиците.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР