Странно как са предлагали на българската страна да влезе в

...
Странно как са предлагали на българската страна да влезе в
Коментари Харесай

Евродепутат за ЧЕЗ: Странно е как ни предлагали да влезем в сделката като се водят дела за стотици милиони

Странно по какъв начин са предложили на българската страна да влезе в договорката за ЧЕЗ, като водят каузи против нея за стотици милиони. Това разяснява евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев в „ Здравей, България “ по NOVA.

Гинка Върбакова има 9 месеца да заплати на ЧЕЗ

Чешка медия разкри скандална уговорка в контракта с ЧЕЗ

http://Защо ЧЕЗ бяга от България

„ Българската страна се пази по арбитражното дело. Кой и какво ще заплати е доста нестабилно нещо ", счита Радев. „ Това арбитражното дело надали не изключва на българската страна да е предлагано да влезе в тази сделка”.

Що се отнася до изказванията в чешки медии, че на няколко пъти е предлагано на българското държавно управление да влезе в договорката той е безапелационен, че е несериозно такава оферта да се прави устно.

Европейските наставления препращат към инспекция на националните органи. В момента има пет признати наставления, а в този момент прави свързани регистри, от които ще се виждат действителните притежатели всяко присъединяване над 20% - ще се прави от органите за финансово разузнаване в страните – членки.

„ Ако се завоюва делото, то парите най-вероятно няма да отидат в българското сдружение, а ще отидат в някои от компаниите на ЧЕЗ в Чехия, само че какво и по какъв начин ще заплати е доста нестабилно събитие. “ беше безапелационен той.

„ На Корнелия Нинова като водач на опозицията не ѝ харесват триумфите на българското европредседателство, на българското държавно управление " счита той.

Получихме доста висока оценка – това е отговорът на опозицията. За жал отново проявление не толкоз положителната страна на България, по този начин евродепутатът Емил Радев разяснява митингът на опозицията в сряда пред Министерския съвет.

„ Оставка” и „ Мафия” пред Министерски съвет

Българска социалистическа партия стартира подписка за прекъсване на договорката с ЧЕЗ

„ Протестът не трябваше да е под прозорците на Министерския съвет на България, а пред този в Чехия. Преговорите се повеждам там, а договорът е със страшни клаузи за конфиденциалност.

Припомняме, че „ Инерком” разполага с девет месеца, с цел да заплати за активите на ЧЕЗ в България след завършването на договорката. В противоположен случай чешката компания ще усвои банковата гаранция, издадена за „ Инерком” от 5 милиона евро. Преговорите сред собственичката Гинка Върбакова и ЧЕЗ не престават до петък.

Формално те са планувани още преди 20 дни при подписването на договорката, с цел да се придвижи документите, нужна за утвърждение на договорката от Комисията за защита на конкуренцията в България.

Дори чешката компания да се съгласи да обмисли смяна в контракта, тъй че да разреши присъединяване на държавното управление на България, съгласно представителя на ЧЕЗ Алис Оракова, това ще е нескончаем развой.

Адвокатите на компанията ще би трябвало да се убедят, че измененията няма да навредят на ползите на сдружението по арбитражното дело, което води против България.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР