Странно, как някои неща ни се струват важни в моментa,

...
Странно, как някои неща ни се струват важни в моментa,
Коментари Харесай

Някои прости истини за постигане на спокойствие

Странно, по какъв начин някои неща ни се костват значими в моментa, когато ги вършим. После, когато погледнем обратно, осъзнаваме, че въобще не са били такива.

Какво може да е по-важно от това да живеем с цялостния си капацитет? Да живеем толкоз добре, колкото е допустимо? Да бъдем оптимално здрави? Да се забавляваме със фамилията и приятелите си? Да бъдем положителни родители? И по този начин - кои са значимите неща, които би трябвало да създадем? Ето един лист с действия за по този начин наречения по-щастлив живот:

1. Давайте го по-леко!  Не се дръжте като че ли са ви потънали гемиите.

2. Забравете обвиняванията.  Можете да се занимавате с тях или пък да се захванете с същинските проблеми. След като изхабим задоволително сила в това да упрекваме някой различен, се усещаме малко по-добре, само че... единствено краткотрайно. А проблемите към момента не са позволени. 

3. Забравете виновността.  Вината има напълно незначително предопределение. Не можете да се върнете обратно и да измененията случилото се. Ако сте забъркали някаква каша, извинете се и продължете напред. 

4. Забравете шанса.  Някои разчитат, че точно той ще им донесе благополучие и триумф. Но шансът идва, когато подготовката се срещне с опцията. Късметлиите са тези, които са добре готови, разпознават опциите, когато се появят и се възползват от тях. 

5. Създайте лична верига от условия . Ако не харесвате метода, по който се случват нещата, променете посоката, в която те са поели. Не се примирявайте със настоящето състояние и се хванете на работа.

6. Фокусирайте се върху това , което би трябвало да извършите сега. Прекалено доста време се губи в недоволство на неща, случили се в миналото или в терзания за такива, които биха могли вероятно да се случат в бъдеще. Миналото е тъкмо това – минало. Бъдещето евентуално няма да бъде толкоз неприятно, колкото си го представяте. Фокусирайте се върху сегашното. То е единственото, с което би трябвало да се занимавате.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР