Странно е днес точно бившите управляващи да критикуват по ковид

...
Странно е днес точно бившите управляващи да критикуват по ковид
Коментари Харесай

Социолог: Странно е точно бившите управляващи да критикуват по ковид темите

Странно е през днешния ден тъкмо някогашните ръководещи да подлагат на критика по коронавирус тематиките. Странно е Българска социалистическа партия да скача против документа, откакто тъкмо нейните последователи са най-уплашени от вируса. Странно е по какъв начин в този момент прогресивните либерали желаят затваряния и документи, откакто всеобщата опорна точка измежду тях през март предходната година беше " това е нервност, не ни затваряйте ". И правеха палави изявленията с проф. Мутафчийски. А митингите след това горяха маски и чакаха доцент Кунчев да го питат дали в действителност има вирус. Ама всичко това се не помни... Странно е по какъв начин поклонниците на " науката " в този момент се радват, че ще надделеят над Ганя с ваксина, само че другояче по разните фешън прогресивни тематики са " моето тяло - мой избор ". Странно е през днешния ден документ да вкарват хора, които преди години бяха за демократични ограничения.

Това написа Първан Симеонов в обществените мрежи.

Намалете лицемерието и партизацията!

Да, светът е в ненужна нервност и прекали с реакцията на вируса. Да, зеленият документ е съвсем дискриминация. Да, тези ваксини са по-скоро добър имуностимулант (ползвайте ги!). Но нали тоя " Facebook ", дето го четете непрекъснато, ви научи, че би трябвало да имате мъдростта да знаете какво не може да се промени. Уви, ето това не може да се промени - западният свят е тръгнал към тези документи и толкоз. И на мен ми е гадно.

Обратното обаче значи на следващия ден да се затворим всички. Извинете, неимунизирани другари, само че това към този момент би означавало да го отнеса, поради вас, и аз - който съблюдавам правила, имунизиран съм и това е бил моят избор. Моето тяло, моят избор, нали по този начин, драги поклонници на бгмама, борци за незнайни права и така нататък Демокрацията не е тирания на болшинството. Не го споделям от нарцисизъм, споделям го като образец.

Пък и кои права тъкмо? Със същия възторг ли протестирате, когато за децата се желаят наложителни имунизации? Съвсем примерно.

Разберете, без ваксина, на следващия ден България ще е гетото на Европа. Това ли желаеме!?

И въобще, аз може би имам инстинкт постоянно да съм контра. Когато ме заливат коронавирус фундаменталисти, негодувам. Същото е в този момент - когато се надига вълна от псевдоборба за права. Впрочем, в случай че с потъналите в коронавирус тематики най-малко имам разлики, с нападателните конспиромани даже нямам диалог. Затова и рядко ги разисквам - те са оттатък.

Смятам, че и българският народ е точно подобен - надалеч от крайностите. Да, може да не изгаря от предпочитание да се имунизира, само че на следващия ден няма и да направи антиваксърски погроми в размера, който виждаме в други страни.

Затова доста апелирам столичната морализаторска интелигенция да не приписва антиваксърството, конспирациите и така нататък на " българите ". Контракултрура има в целия свят, веко казано, не е единствено у нас. В Съединени американски щати едни сходни хора нахлуха в самото сърце на демокрацията.

Две съответни неща могат да се създадат, с цел да намелее напрежението. Да се признаят най-сетне правата на тези, които нямат ваксина, само че имат антитела. И да се включи администрацията в образеца с имунизирането, пище оше социологът в персоналния си профил във фейсбук.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР