Странно е днес точно бившите управляващи да критикуват по ковид ...

Странно е днес точно бившите управляващи да критикуват по ковид

Социолог: Странно е точно бившите управляващи да критикуват по ковид темите

Странно е през днешния ден тъкмо някогашните ръководещи да критикуват по коронавирус тематиките . Странно е Българска социалистическа партия да скача против документа , откакто тъкмо нейните последователи са най-уплашени от вируса. Странно е по какъв начин в този момент прогресивните либерали желаят затваряния и документи , откакто всеобщата опорна точка измежду тях през март предходната година беше " това е нервност , не ни затваряйте " . И правеха палави изявленията с проф. Мутафчийски. А митингите след това горяха маски и чакаха доцент Кунчев да го питат наистина ли в действителност има вирус. Ама всичко това се не помни ... Странно е по какъв начин поклонниците на " науката " в този момент се радват, че ще надделеят над Ганя с имунизация , само че другояче по разните фешън прогресивни тематики са " моето тяло - мой избор " . Странно е през днешния ден документ да вкарват хора, които преди години бяха за либерални ограничения .

Това написа Първан Симеонов в обществените мрежи.

Намалете лицемерието и партизацията!

Да, светът е в ненужна нервност и прекали с реакцията на вируса. Да, зеленият документ е съвсем дискриминация. Да, тези имунизации са по-скоро положителен имуностимулант (ползвайте ги!). Но нали тоя " Facebook " , дето го четете непрекъснато , ви научи, че би трябвало да имате мъдростта да знаете какво не може да се смени . Уви, ето това не може да се смени - западният свят е тръгнал към тези документи и толкова. И на мен ми е гадно.

Обратното макар че значи на следващия ден да се затворим всички. Извинете, неимунизирани другари , само че това към този момент би означавало да го отнеса, поради вас, и аз - който съблюдавам разпоредби , имунизиран съм и това е бил моят избор. Моето тяло, моят избор, нали по този начин , драги поклонници на бгмама, борци за незнайни права и така нататък Демокрацията не е тирания на болшинството . Не го споделям от нарцисизъм , споделям го като образец .

Пък и кои права тъкмо ? Със същия възторг ли протестирате, когато за децата се желаят наложителни имунизации ? Съвсем примерно.

Разберете, без имунизация , на следващия ден България ще е гетото на Европа. Това ли желаеме !?

И въобще , аз може би имам инстинкт постоянно да съм контра. Когато ме заливат коронавирус фундаменталисти, негодувам . Същото е в този момент - когато се надига вълна от псевдоборба за права. Впрочем, в случай че с потъналите в коронавирус тематики най-малко имам разлики , с нападателните конспиромани даже нямам диалог . Затова и рядко ги разисквам - те са оттатък .

Смятам, че и българският народ е точно подобен - далеч от крайностите. Да, може да не изгаря от предпочитание да се имунизира , само че на следващия ден няма и да направи антиваксърски погроми в размера, който виждаме в други страни.

Затова доста апелирам столичната морализаторска интелигенция да не приписва антиваксърството, конспирациите и така нататък на " българите " . Контракултрура има в целия свят, веко казано, не е единствено у нас. В Съединени американски щати едни сходни хора нахлуха в самото сърце на демокрацията.

Две съответни неща могат да се направят, с цел да намелее напрежението. Да се признаят най- най-после правата на тези , които нямат имунизация , само че имат антитела. И да се включи управата в образеца с ваксинирането, пище оше социологът в персоналния си профил във фейсбук.

Източник: petel.bg