Странно е, че се спря на БСП, които не предложиха

...
Странно е, че се спря на БСП, които не предложиха
Коментари Харесай

Мирчев: Технологичните казуси вършат добра работа на прокуратурата срещу ДБ

" Странно е, че се спря на Българска социалистическа партия, които не предложиха проект. Ние предложихме доста явен проект за третия мандат, който бяхме подготвени и да осъществяваме, " сподели депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев пред Нова телевизия по отношение на избора на президедента Румен Радев.

" Всичко се случи сега, в който Христо Иванов беше дал доста ясно същинската форма за допустимо ръководство. За страдание, и абсурда с терориста и Албема Симеонова, и абсурда с Nexo бяха много дирижирани готови, с цел да бъде несъмнено, че третия мандат няма да бъде за " Демократична Бълария ", " добави още той.

Според Мирчев отводът на партията да се направи компромис с конституционната промяна на прокуратурата играе основна роля за това сега мандатът да не е при тях:

" Сигурен съм, че има сериозна маса от хора, които явно не желаят промяна в прокуратурата. Дали съответно основният прокурор е забъркан, това най-добре знае евентуално най-добре самият той. Аз обаче си припомням нещо друго. Ако си спомняте " Наплийкс ", когато беше хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, беше оповестено от прокуратурата, че зад това нещо стоят хора от " Демократична България ". Когато бяха проблемите с комерсиалния указател през 2018 година, по същия метод още веднъж беше казано, че зад тях стоят хора от " Да, България " "

" Винаги, когато има софтуерен проблем, в мозъка на прокуратурата изникват хора от " Да, България ". Минава време, вижда се, че нищо сходно няма, само че това прави доста добра работа за този миг, " сподели още той.

Мирчев дефинира като " доста мъчно " това Българска социалистическа партия да успее да образува държавно управление с третия мандат: " Основно тъй като те не предложиха проект. "

" Логично е, когато стартират диалозите за трети мандат, първото, което всяко политическа мощ би трябвало да направи, е да каже " това е моят проект за трети мандат. " Българска социалистическа партия подобен проект не показа, не видяхме никакви стъпки от Българска социалистическа партия в тази посока. Дали отиваме на избори - ще покаже идната седмица, само че едно съм сигурен - доста по-малко евентуално е да бъде формирано държавно управление в този момент с мандата на Българска социалистическа партия, в сравнение с в случай че той бе даден на " Демократична България, " добави депутатът.

Макар да сподели, че Демократична България е подготвена да води диалози, той означи, че " прекомерно доста неща ни отдалечават към този момент с Българска социалистическа партия. "

" И тук не става дума единствено за войната в Украйна - тук приказваме и за бюджетния недостиг, " продължи Мирчев. " Демократична България " е дясна групировка, в този парламент направихме всичко допустимо бюджетният недостиг да бъде до 3%. Българска социалистическа партия, с техните оферти, бяха подготвени да го докарат до 8, до 9, даже до 10%. Това значи страната да влезе в дългова серпантина. Не може да очакваш по-късно да поканиш Демократична България на диалози, да имате разлики по главните тематики и от това нещо да произлезе. "

Той изрази очаквания предлагането да не бъде бавено до конгреса на Българска социалистическа партия през февруари, както предвижда Делян Добрев от ГЕРБ:

" Вероятността България да влезе в еврозоната на 1 януари 2024 към този момент е съвсем нулева заради простата причина, че няма да има държавно управление най-малко до май месец. Ако Българска социалистическа партия не успее да сформира кабинет и е ясно, че няма да успее, е по-добре да отидем на избори, с цел да има страната шансове за еврозоната и Шенген, в сравнение с България да става жертва на вътрешнопартийни сметки. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР