Странно е, че няма скандали след Нова година, много по-добре

...
Странно е, че няма скандали след Нова година, много по-добре
Коментари Харесай

Владислав Панев: Регулаторите трябва да се оглавят от професионалисти след контрол на качеството

Странно е, че няма кавги след Нова година, доста по-добре функционирахме, когато всяка седмица някой плашеше с оставка, в този момент като че ли всичко е замряло в очакване на ротацията. Този коментар направи депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев в студиото на  " Денят ON AIR ". 

Той уточни, че в случай че обединението не беше подкрепила Десислава Атанасова за парламентарен арбитър, е било доста евентуално мястото да заеме претендентът на " Възраждане " Цвета Рангелова, за която посочи, че е " не е неприятен правист ". 

По отношение на идните назначения в регулаторните органи депутатът съобщи, че концепцията на ПП-ДБ е всяка партия да предлага претенденти, които да минат през " надзор на качеството ".

" Искаме да създадем нов механизъм. Партиите да оферират претенденти, които да бъдат проверявани и да има опция за несъгласие, когато не дават отговор на базови условия. Регулаторите да бъдат попълнени от експерти. Да не забравяме, че регулаторите се избират за период от 6-7 година ", добави Панев. 

Пред Bulgaria ON AIR той сподели също, че постоянно с изключение на човек за съответна позиция има и позиция за съответен човек.

Депутатът от ПП-ДБ съобщи, че измененията в енергетиката би трябвало да случват, въпреки у нас да стават по-бавно. 

" Стана по-лесно да се конфигурират слънчеви ВЕИ от дребен бизнес, днес на първо четене беше признат Законът за офшорния вятър, бюрокрацията към въвеждането на ВЕИ технологиите се понижава ", сподели Панев.

В момента България внася по-евтин ток от прилежащи страни, а през януари обезщетения за бизнеса няма да има, тъй като цените са под тавана за обезщетения.

" Трябва да продължим да либерализираме режима за нови ВЕИ, поръчките от бизнеса са доста, само че потенциалът не е толкоз огромен ", посочи гостът, който предвижда, че въглищните централи няма да продължат да съществуват до предстоящата 2038 година, изключително " в случай че инсталацията на ВЕИ мощности се внедряват с по-бързи темпове ".

Панев разяснява и цените на горивата след отпадането на дерогацията за съветския петрол. 

" Лукойл " стартира да преработва неруски горива и цените не са мръднали. Сделка за " Лукойл " се надявам да има, имаме потребност от непокътнат покупател, който да е интернационално приет ", приключи Панев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР