Странни светлини в нощното небе уплашиха жителите на Берлин и

...
Странни светлини в нощното небе уплашиха жителите на Берлин и
Коментари Харесай

Мистериозни светлини в небето подлудиха Берлин

Странни светлини в нощното небе уплашиха жителите на Берлин и ги накараха да търсят отговори в Интернет, като най-масовото търсене е било за "НЛО " и "Метеори ", пишат локални медии.

Светлините, които бяха следени над немската столица Берлин и Бранденбург през последните няколко нощи и рано сутринта, тормозиха локалните поданици. Както оповестява локалният вестник Morgen Post, хиляди поданици на немската столица са търсили в Гугъл за "НЛО наблюдаване ", "Метеор " или "Метеорит ", до момента в който платформите, отдадени на наблюдения на НЛО, са записали голям брой известия за това, което потребителите разказват като "низ от перли " или "феерични светлини ".

Мрежата за проучване на изключителни небесни явления (Cenap) също означи, че неотдавна е получила извънредно огромен брой позвънявания.

"Обажданията са се нараснали доста. Много хора са обезпокоени или сюрпризирани от светлините и тяхната форма ", сподели представител на организацията.

Въпреки това, обяснението за това извънредно нощно шоу напълно не е от друга планета. Оказва се, че не извънземни са озарили небето, а милиардерът Илън Мъск и неговия SpaceX. Тайнствените огнени топки са неговите спътници, които компанията изстреля в космоса в средата на ноември като част от световната стратегия Starlink, която започва през май и е предопределена да обезпечи високоскоростен широколентов интернет по целия свят.

Всъщност Германският аерокосмически център (DLR) предизвести още предходната седмица, че спътниците на Мъск, тежащи над 200 кг всеки, ще бъдат следени от Земята като "приказни светлини " над Германия. Европейската галактическа организация (ESA) също удостовери, че "през последните няколко дни спътниците Starlink са били забележими доста ясно над Германия ".

Въпреки че извънземно настъпление към този момент не се чака, спътниците Starlink към момента могат да съставляват опасност, разясняват специалисти. "Опасността от конфликт сред тях и други небесни тела съществува ", съобщи представител на обсерваторията Щаркенбург в Хепенхайм.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР