Странни и доста големи дървени греди се появиха в центъра

...
Странни и доста големи дървени греди се появиха в центъра
Коментари Харесай

Дървени греди се появиха в центъра на София, оказаха се конструкции за пейки

Странни и много огромни дървени греди се появиха в центъра на столицата - пред 133-то учебно заведение " А.С. Пушкин " и пред 7-о " Свети Седмочисленици " на ул. " Цар Иван Шишман ". От Столична община прецизираха, че това са част от дървени структури за пейки.

" Дървените греди са част от структури за пейки, които ще бъдат ситуирани по ул. “Цар Шишман “ по план „ Изграждане, възобновяване и обновява на обществени пространства от централна градска част - Зона 2 “. Това оповестиха от пресцентъра на Столичната община.
 
 дървени греди БГНЕС

" Изпълнителят на Зона 2 е „ Парсек груп “. Компанията е разположила на мястото на ул. “Шишман “, на което би трябвало да бъдат пейките, дървените детайли за техния монтаж.
По плана се планува слагане на градско обзавеждане (пейки) покрай двете учебни заведения – 133. СУ „ Ал. Пушкин “ и 7. СУ „ Св. Седмочисленици “.

Столичната община изиска от строителя да реалокира детайлите от пешеходното пространство.

Дирекция “Контрол на публичното строителство ” е почнала инспекция и при определяне на нарушавания в организацията на работа на изпълнителя ще бъде наложена санкция.

Цялостното осъществяването на плана има забележителна веселба на строителните действия по отношение на периодите по контракт. Максималната санкция за веселба е 30% от контракта, или към 1.6 млн. лева

През октомври, още преди встъпването си в служба, кметът Васил Терзиев подаде сигнал до Европейската прокуратура за открити нередности в огромна част от ремонтите в София, разказани в отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). Сигналът включва открити нередности, в това число по възлагането на ремонтите в Зона 2 и Зона 4. Зона 2 включва и частите от ул. " Цар Шишман " и ул. " 6-ти септември ”, които се ремонтират от „ Парсек груп ”, за сумата от 5 348 158 лева без Данък добавена стойност. Миналата седмица ръководещият орган на програмата наложи глоба в размер на 217 346 лева, по този контракт, подписан през 2022 година ", оповестяват от Столичната община.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР