Странна закономерност се наблюдава в националния отбор на Русия по

...
Странна закономерност се наблюдава в националния отбор на Русия по
Коментари Харесай

Защо националките на Русия по ски бягане забременяха едновременно?

Странна причинност се следи в националния тим на Русия по ски тичане. Юлия Белорукова, Анастасия Седова, Елена Соболева и Татяна Альошина са... бременни. По едно и също време!

Не се майтапим! И четирите чакат своите първи чеда скоро. А заслуга за това има... тяхната треньорка.
View this post on Instagram
В нынешнюю зиму женская сборная России вступила в обескровленном составе. Сразу четыре спортсменки пропускают этот сезон по весьма уважительной причине - из-за беременности. И если Татьяна Алешина большей частью была в резерве @russianskiteam, а Елена Соболева не является её главной ударной силой, то Анастасия Седова и Юлия Белорукова - это наши ведущие спортсменки и незаменимые участницы эстафетного квартета. Пожелаем здоровья и счастливого прибавления в семьях наших лыжниц и будем ждать их вновь в составе сборной России в сезоне 2020/2021. #лыжныегонки #fiscrosscountry #fisworldcup #russianskiteam #sportsru #лыжнаяклассика

A post shared by Лыжная классика (@skiclassics) on Dec 5, 2019 at 5:22am PST

Германското издание " Билд " потърси позицията на Елена Вялбе. Тя е същинска легенда в ските, а в сбирката ѝ има 3 олимпийски и забележителните 14 международни трофеи. В момента Вялбе е треньор на националния отбор на Русия по ски тичане. И не крие, че предизвиква своите девойки да раждат! Но единствено по време на сегашния сезон!

За нея акцията е " преходна ", което значи, че резултатите не са изключително значими и девойките не би трябвало да преследват най-хубавата си форма за зимни олимпийски игри или международни шампионати.
View this post on Instagram
С Днём рождения, Владимир Владимирович!

A post shared by Елена Вяльбе (@elenavalbe) on Oct 6, 2019 at 10:17pm PDT

" За това в този момент е най-хубавото време, в което девойките може да родят! ", безапелационна е Вялбе.

" Един състезател би трябвало да знае какви са отговорностите му. И за това съм щастлива, че девойките ме слушат. Няма да се отнасям по този начин с тях през идната година или когато наближат Игрите. Все отново приказваме за раждане на деца. Това не е елементарна работа, като да си купиш бонбони от магазина ", прибавя тя.

Снимка: Instagram

Белорукова и Седова са бронзови медалистки от зимните олимпийски игри през 2018 година, Соболева е настояща шампионка на Русия на 50 км, а Альошина взе присъединяване в няколко старта от Световната купа през предишния сезон.

Новината за четирите бременни рускини шокира част от спортния свят. В Швеция нарекоха методите на Вялбе " остарели ".

" Аз не мога да постъпя по този начин, а и девойките няма да ме послушат несъмнено. Но в Русия културата е друга ", разяснява треньорката на шведките Катрин Ерсон.

Снимка: Instagram

" Да, всяка една от нас желае да има деца и семейство. Но да го планираш по отношение на графика на надпреварите... Не може. На първо място би трябвало да е сътрудникът ", сподели трикратната олимпийска шампионка Шарлоте Кала.

На тези упреци Вялбе също имаше отговор:
View this post on Instagram
Поздравляю ребят!

A post shared by Елена Вяльбе (@elenavalbe) on May 3, 2019 at 7:03am PDT

" Твърде доста приказваме за това. Аз да вземем за пример прекратих тренировки 2 дни преди да родя и започнах още веднъж 10 дни след събитието. Бременността не е болест. Тя би трябвало да носи наслада. Според мен огромните спортистки не би трябвало да чакат до 40 години, когато прекратят кариерата си, с цел да родят дете "

Самата Вялбе роди на 19 години, а по-късно бързо се върна към спорта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР