Странна, жълто-кафеникава течност се излива в морето от тръба край

...
Странна, жълто-кафеникава течност се излива в морето от тръба край
Коментари Харесай

Бургазлии в ужас от това, което се излива в морето СНИМКА

Странна, жълто-кафеникава течност се излива в морето от тръба край Солниците в Бургас. Видео и фотоси на протичащото се безусловно взривиха мрежата, а обявата в известна група бе споделена скорострелно над 100 пъти в границите на часове.

На фрагментите се вижда по какъв начин във водата, в резултат на приключването от тръбата, се е образувала жълта пяна.

Гневни консуматори на обществената мрежа побързаха да посочат с пръст отговорните – от държавното управление, до общината, без обаче да ревизират какви действително са аргументите за изливането на тази примес. Справка откри, че това в действителност са отпадните води от Солниците, написа Флагман.БГ.

„ Всеки път, когато стартира да се вади солта, се образува излишък, който се излива в морето. Той е изцяло безвреден за здравето на хората и за самия воден басейн. Ако не се отстранява по този метод отпадъкът, той би трябвало да остане в Атанасовското езеро, което е затворено”, обясниха от РИОСВ-Бургас.

От там разкриха още, че това в действителност е обходният канал на Солниците, чиято цел е да опазва езерото от сладководните и повърхностни дъждовни води. Сладките води понижат добива на сол и посредством помпи, тези води се водят в морето.

През последните дни над Бургаска област се изля голямо количество дъжд, което безусловно за дни изпълни до половината от потенциала му бент. Камчия. Тъкмо тези води би трябвало да се отстранен от солниците и това става чрез тази тръба.

Видеото и фотосите от протичащото, както и последвалите гневни мнения, са следващото доказателство за сериозното въздействие на обществените мрежи, в които всяка информация може да бъде, съзнателно или от незнания, поднесена като скандална и да провокира вълна от неодобрение без да има действителна причина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР