Странна гледка стресна хората на много места в Северозапада снощи,

...
Странна гледка стресна хората на много места в Северозапада снощи,
Коментари Харесай

Странна гледка в небето! Светещи обекти стреснаха хората в Северозапада /снимки+видео/

Странна панорама стресна хората на доста места в Северозапада нощес, научи организация BulNews. Низ от светлини бе видян в небето към 20 часа във Враца, Видин, Монтана, Вършец и доста от селата в района. Много хора, стреснати от чудноватата панорама, снимаха феномена с телефоните си и споделиха фрагментите в обществените мрежи. 
Под множеството изявления се вихрят какви ли не тайни теории. Хората разясняват, че светещите обекти са настъпление на извънземни, американците с HAARP, които провокират ново земетресение, самолети с коронавирус, военни изтребители, разследващи дронове и какво ли още не. 
Истината обаче е надалеч по-прозаична. Странните светлини в действителност са спътници на компанията SpaceX на Илон Мъск. Изкуствените спътници „ Starlink “ обезпечават достъп до интернет посредством транспорт на данни чрез светлината, а прехвърлянето се реализира посредством спътници. 
За тази цел Мъск от години построява галактическа мрежа, в която обособените спътници обменят между тях съответните данни. Първите 60 „ Starlink “ бяха изстреляни в космоса през май 2019 година, а от този момент компанията „ SpaceX “ е пратила в ниска околоземна орбита към 2300 спътника. 
През последните години светлините са честа панорама в небето освен у нас, а и по целият свят. Въпреки това и макар научното пояснение, те не престават да шашват хората. 
Проверка на организация BulNews демонстрира, че в Северозапада не престават да не се доверяват на формалните източници на информация и да стартират всевъзможни тайни теории за произхода на този „ феномен “. 
Други пък, с типичното за нашите географски ширини възприятие за комизъм, раждат същински шедьоври на националното творчество, предлагаме ви да се посмеете с някои от тях:
„ Разнузнователени китайски балони оглеждат имота в Новоселци за богат китайски магнат “, „ Тва да не е диря от чипосано ТДИ? “, „ ELON отива в ONÀ! “, „ Може да са Фердо мравката и приятелите му. Бягат от Европейски Съюз с цел да не бъдат изядени “, „ Извънземните идат да ни изпият рикията... “, „ Да не падна някоя бутилка с Кока-кола? “, „ Оо тава е влака София-Видин “, „ Дядо Мраз с шейната “…
Видео вижте .
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР