Странна амнезия обхвана евроатлантиците в Народното събрание и в изпълнителната

...
Странна амнезия обхвана евроатлантиците в Народното събрание и в изпълнителната
Коментари Харесай

Цончо Ганев: “Експертите” от коалицията първо ни вкараха в конституционна криза, сега получиха амнезия

„ Странна амнезия обхвана евроатлантиците в Народното събрание и в изпълнителната власт. Приемат се закони, трансформира се Конституцията и след това се оказва, че никой не помни, кой е предложил и кой е дал своя вот за утвърждение на тези промени. Човекът, който е труженик от години за промени в Конституцията, Христо Иванов от години изяснява на своите гласоподаватели, че измененията са извънредно значими, само че когато стана ясно, че той и хората към него са ни вкарали в конституционна рецесия, лицето Иванов отхвърли да признае, че той е една от аргументите за тази рецесия “ , сподели националният представител от „ Възраждане “ Цончо Ганев от пленарната естрада.

Той напомни на гласоподавателите на ПП-ДБ и ГЕРБ, че подписите на Христо Иванов, Атанас Атанасов, Делян Пеевски и Бойко Борисов са тези, които вкараха всички промени в Конституцията.

„ Христо Иванов може и да лъже най-безскрупулно в националните медии, че не помни кой го е направил това безумство с конституционните промени, само че ние помним, и знаем къде му попада подписа. За това, тази негова амнезия е доста нелицеприятна. Нещо повече, още декември беше оповестено, че в най-спешен порядък ще бъдат направени промени в Закона за правосъдната власт. Такъв закон няма, само че лицето Сорос Денков оня ден в народен ефир изясни, че имало подобен закон, само че към момента никой не го бил видял, но той бил доста прекрасен този закон. Това ви е експертизата “ , разяснява още Цончо Ганев.

Ганев сподели, че и другият водач в ПП-ДБ – Атанас Атанасов, който също не си спомнял, какви промени е предложил в Конституцията.

„ Да му напомня ли – неговият автограф седи под това – хора с двойно поданство да стават министри, депутати, министър председатели и всичко, което е значимо в тази страна. Но Атанасов също е с амнезия. И да не се крие зад тила на Пеевски “ , сподели още Цончо Ганев.

Той добави, че Атанасов го гони параноя, че е бил разработван и наблюдаван от военно разузнаване .

„ На тази хумореска, другият чиновник на украинското държавно управление – Тагарев, изясни, че това е безумство, че никой не е разработвал Атанасов. Но амнезия обхвана и Кирил Петков или там е по-скоро поредна доза непросветеност, тъй като обясняваше в ефир, че Андрей Гюров е подготвен незабавно да стане министър-председател. Излезе самият Андрей Гюров и сподели, че няма такова нещо и в никакъв случай не е приемал. И че освен това, дори по европейските нормативи, законодателни и в това време разпоредбите на Европейската централна банка, той не може да стане длъжностен министър председател. След наглата неистина на Петков, последва и Асен Василев, който пък упрекна, че Информационно обслужване вършат и провеждат изборите. Значи или тежка непросветеност, или тежка неистина. Асен Василев може да бъде упрекнат във всичко друго – схеми, източване на средства, само че не и за непросветеност. Това беше тежка неистина. Излезе Информационно обслужване в публично мнение и споделя, че няма такова нещо и че Асен Василев приказва, преразказвам, цялостни неистини и нелепости “ , разяснява Цончо Ганев.

Към днешна дата имаме обстановка, в която измененията в Конституцията би трябвало да бъдат поправени със закон , за следващ път в преходни и заключителни разпореждания.

„ Юридическите „ корифеи “ на ПП-ДБ дават ли си сметка, какъв брой са нелепи, какъв професионализъм има при тях, какво са трансформирали, тъй като в случай че техните неистини минават в всеобщата аудитория и на тази каста от техните гласоподаватели, които им простят, че седят и пият мазно турско кафе в скута на Пеевски, то в юридическите среди са потресени от това, което лъжат, вършат и това, което одобриха. И че тези номера не минават в юридическите среди. В момента тази коалиция желае да поправя Конституцията в преходни и заключителни разпореждания. Няма да подкрепим и публицистичните ремонти, тъй като ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да си изпият горчивата чаша. Дали е мазно турско кафе, не знам, само че би трябвало да си изпият чашата, тъй като ни вкараха в тежка обстановка, в тежка конституционна рецесия “ , сподели в умозаключение Цончо Ганев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР