Страницата на малък български бизнес е била премахната от Facebook

...
Страницата на малък български бизнес е била премахната от Facebook
Коментари Харесай

Защо така, Марк? Facebook изтри страница на малък български бизнес с Meta в името

Страницата на дребен български бизнес е била отстранена от Фейсбук дни след новината, че компанията на Зукърбърг се преименува на Meta. Причината – името на родната компания е сходно с новото име на Фейсбук, предава Дир.бг.

Преди към седмица Марк Зукърбърг разгласи, че желае да сътвори метавселена – всеобщ виртуален свят, в който да работим, учим и да се забавляваме. Милиардерът подчертава на новото си начинание, като промени името на компанията си от Фейсбук на Meta. Малко по-късно голям брой страници в обществената мрежа със сходно име се оказват изтрити. Проблемът не пропуща България.

Metta Space е дело на Йоанна Митова. Компанията предлага солни лечения, спа и медитация в София. Мястото набира известност и построява добра известност през годините. До изтриването си, страницата във Фейсбук има 5 000 почитатели и извънредно положителни ревюта.

„ Пуснахме реклама на пост ден преди да изтрият внезапно страницата ни. Явно това е задействало ботовете. С сходен проблем са се сблъскали голям брой бизнеси в Съединени американски щати, които също са били изтрити без предизвестие от Фейсбук “, декларира Митова.

„ Изтриха ни с обяснението, че се „ представяме за друга персона или юридическо лице за машинация “. Нямам отговор на обжалването, което пуснах до Фейсбук “, добавя Митова.

Профилът на Metta Space в Instagram не е отстранен.

Проблемът с изтриването се задълбочава от обстоятелството, че през днешния ден огромна част от бизнесите разчитат на Фейсбук. Социалната мрежа показва платформа, посредством която бизнесмените елементарно могат да доближат до своите консуматори.

„ Без профил във Фейсбук, най-използваната обществена мрежа в България, е доста мъчно за по-нов бизнес да пробие на пазара “, споделят родни маркетинг експерти.

В Reddit се оповестява за редица сходни случаи, като най-известният е изтриването на разработчиците на игри Metawe от Фейсбук. Обявената причина постоянно е „ показване за друга персона или юридическо лице за машинация “, въпреки всички наранени фирмите да са по-стари от новото име на Фейсбук.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР