Страните все още не са постигнали консенсус за това как

...
Страните все още не са постигнали консенсус за това как
Коментари Харесай

Липсата на международен протокол за пътуванията може да струва трилиони долари на световната икономика

Страните към момента не са постигнали консенсус за това по какъв начин безвредно да възобновят пътуванията в изискванията на пандемията. Това може да коства трилиони долари на международната стопанска система, съобщи пред Си Ен Би Си изпълнителеният шеф на Dubai Airports Пол Грифитс.

„ Нямаме съгласувана процедура за тестване за COVID-19, която да е надеждна, точна и мащабируема. Това би трябвало да се случи “, разяснява Грифитс, чиято компания е притежател на летищата Dubai International и Dubai World Central Airport.

Авиационната промишленост е измежду най-тежко засегнатите от COVID-19, като въздушният превоз бе съвсем изцяло блокиран при започване на пандемията, откакто редица страни затвориха границите си. Оттогава до през днешния ден някои страни отвориха още веднъж границите си, като резервираха някои ограничаващи ограничения.

„ Координацията на три фактора – тестването, протокола за пътуванията и карантините, е идната основна стъпка за рестартирането на промишлеността. Големият проблем в международен мащаб е, че държавните управления търсят метод да отстраняват риска. Моето мнение е, че това няма да се случи “, сподели Грифитс, като добави, че страните би трябвало да ръководят риска посредством постигането на баланс сред сигурността и възобновяване на международната стопанска система.

 Според него държавните управления не са фокусирани върху икономическите и обществените изгоди от практичното ръководство на вируса.„ Това би трябвало да се промени, в случай че желаеме да се върнем под някаква форма към естествения си живот “.

На въпрос какъв брой ще коства на международната стопанска система продължителното прекъсване на пътуванията, Грифитс отговори, че цената към този момент е надминала няколко трилиона $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР