Страните в НАТО могат да бъдат унищожени от Русия в

...
Страните в НАТО могат да бъдат унищожени от Русия в
Коментари Харесай

Директорът на Роскосмос: Държавите от НАТО изчезват за 30 минути при ядрена атака

Страните в НАТО могат да бъдат " унищожени " от Русия в границите на половин час при положение на нуклеарна война , съобщи ръководителят на съветската галактическа организация в провокативно изказване.

Дмитрий Рогозин , 50-годишният началник на " Роскосмос ", е прочут със своята шокираща изразителност.

В последните си мнения, направени в редица изявления на съветски език в неговия канал в Telegram, той не прецизира дали приказва за обособени страни от НАТО или за всички тях.

Рогозин също по този начин упрекна НАТО, че води война против Русия и показа личната си формулировка за съветската " специфична военна интервенция " – термин, употребен от президента на страната Владимир Путин за обозначаване на нашествието в Украйна.

" В нуклеарна война страните от НАТО ще бъдат унищожени от нас за половин час ", споделя той. " Но не би трябвало да го позволяваме, тъй като следствията от размяната на нуклеарни удари ще повлияят на положението на нашата Земя. "

Следователно, споделя той, Русия ще би трябвало да " победи този стопански и военно по-мощен зложелател " с стандартни въоръжени средства.

" НАТО води война против нас ", декларира Рогозин в различен пост в Telegram. " Те не го оповестиха, само че това не трансформира нищо. Сега е явно за всички. Това е война за истината и правото на Русия да съществува като единна и самостоятелна страна. "

" Самото битие на обособена от Русия Украйна неизбежно ще я трансформира в анти-Русия и трамплин на Запада за експанзия против нашия народ. Ето за какво това, което назоваваме специфична военна интервенция, надалеч надвишава първичното си значение и география ", прибавя той.

В друго изказване Рогозин нападна софтуерния магнат Илон Мъск, поради това, че е " забъркан в снабдяването на фашистките сили в Украйна с военно информационно съоръжение " и споделя, че ще бъде държан виновен за дейностите си. Мъск, в мистериозен пост в Twitter, загатна за " умиране при мистериозни условия " единствено часове преди забележките на Рогозин.

Преди всичко това Рогозин съобщи, че " Роскосмос " ще напусне Международната галактическа станция и разкритикува глобите, наложени на Русия.

Коментарите му за страните от НАТО пристигнаха ден преди военната техника на Москва да премине през Червения площад в града за годишния боен церемониал за Деня на успеха.

Наблюдавайки парада, Путин атакува страните от НАТО за поемането на надзор върху територии, прилежащи на Русия. Той също по този начин съобщи, че Западът се готви за навлизане в съветските " земи " и че " враговете " са се пробвали да употребяват " терористи " против тях.

" Видяхме разгръщане на военната инфраструктура, работещи стотици военни съветници и постоянни доставки на съвременно оръжие от НАТО. Нивото на заплаха се усилваше всеки ден ", сподели Путин. " Русия даде предпазен отговор на тази експанзия ", в това, което той дефинира като " наложително, навременно и само вярно решение на суверенна, мощна и самостоятелна страна ".

В момента Русия се концентрира върху интервенции в източния промишлен център на Украйна, Донбас, където подкрепяните от Москва бунтовници се бият с украинските държавни сили от 2014 година, когато Кримският полуостров на Украйна беше анексиран от нея.

Руските военни превъоръжиха и доставиха силите си, откакто ги изтеглиха от региони покрай столицата на Украйна Киев и други райони на североизток на страната и ги реалокираха в Донбас.

Това се преглежда като явен опит за обграждане и заличаване на най-способните и опитни украински войски, съсредоточени там.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР