Страните в Европа преминават към икономика от военното време, пише

...
Страните в Европа преминават към икономика от военното време, пише
Коментари Харесай

NYT: в Европа се въдворява икономика от военно време

Страните в Европа минават към " стопанска система от военното време ", написа анализаторът на The New York Times Пол Кругман.

Причината е в възходящата инфлация.

Властите на страните от Европейски Съюз вкарват налози върху приходите, ускоряват контрола върху ценообразуването и вкарват извънредно за европейците нормиране на потреблението на сила.

Според създателя на публикацията, в подобен сложен от икономическа позиция миг, приоритет на държавните управления би трябвало да бъде отбраната на жителите и запазването на възприятието за правдивост. Властите са избрали постулатите за пазарната успеваемост от учебниците по стопанска система.

Ситуацията, в която Европа се оказа поради антируските наказания и ответните ограничения на Москва, удари по елементарните европейци с големи дълготрайни разноски.

Политиците на Европейския съюз, предвижда наблюдаващият, ще работят по общоприетата скица за подобен вид обстановки. Ще бъдат въведени налози за фирмите, които са осъществили непредвидени облаги, ще измислят нови способи да държат повишението на цените под надзор и (вероятно) ще вкарат нормирано систематизиране на енергийните запаси.

Кругман предизвестява, че главните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР