Страните в Европа не смятат да свалят ограниченията срещу разпространение

...
Страните в Европа не смятат да свалят ограниченията срещу разпространение
Коментари Харесай

COVID-19: Страх, призиви към народите и затягане на ограниченията в Европа

Страните в Европа не считат да смъкват рестриктивните мерки против разпространяване на новия ковид, в противен случай - някои даже ги стягат. Държавните ръководители на всички страни не стопират да молят към жителите да съблюдават ограниченията. Сол в раната като че ли сложиха туристите, завръщащи се от отмора в страна, където болестта е мощна.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел прикани съгражданите си да съблюдават разпоредбите против разпространяването на ковид, с цел да може да бъде възобновен естественият публичен живот, съобщи Ройтерс.

" Приоритетите за нас са първо икономическият живот да продължи, колкото е допустимо, и да запазим работните места и по тази причина имаме стратегии за стимулиране и второ, да стане допустимо отварянето на учебните заведения и старческите домове ", сподели Меркел. По думите й увеличението на случаите с ковид в Германия се последица от по-голямата подвижност и множеството персонални контакти, заради което в този момент не е време за в допълнение облекчение на ограничаващите ограничения.

Нидерландците няма да могат повече да си провеждат огромни празненства вкъщи поради растящия брой на новите коронавирусни инфекции.

Шест посетители е максимумът, съобщи нощес министър председателят Марк Рюте в Хага, представен от ДПА.

Рождени дни, забави, сватби и събирания на по пиво със съседите в този момент са най-големият източник на инфекции, сподели той.

" Затова незабавно даваме на всички следната рекомендация: недейте да си организирате никакви празненства вкъщи с по-големи групи ", съобщи министър председателят на Нидерландия.

Вместо това нидерландците следва да честват групово в заведенията за хранене, където може да бъде спазвана отдалеченост от 1,5 м сред всеки.

За предходната седмица в Нидерландия са открити към 400 нови заразявания. Общо от началото на пандемията те са към 63 000, а към 6100 души са умряли.

Ирландските управляващи също стягат ограниченията поради нарастване на инфекциите. Премиерът Михол Мартин съобщи, че Ирландия е съумяла да овладее разпространяването на вируса посредством в началото въведените от нея карантинни ограничения, само че добави, че откогато те са били отпуснати, броят на инфекциите се е покачил.

" Суровата реалност е, че последните трендове и разпространяването на вируса са доста съществени ", сподели той.

Новите ограничения ще включват ограничение на обществените групи до шест души при настоящи 50 и понижаване на броя на феновете на спортните събития от 200 на 15.

За сватбите остава досегашното състояние, при което на тях могат да участват най-много 50 души.

Новите ограничения ще останат в действие най-малко до 13 септември.

Засегнати от новото нарастване на случаите в Ирландия са няколко нейни района. Министерството на здравеопазването заяви за 190 новоустановени инфекции за вчерашния ден, с което общият брой става 27 499, в това число 1775 смъртни случая, свързани с вируса.

Австрия се опасява от завръщащите се от отмора

Австрийското държавно управление разгласи най-висока степен за заплаха от болест с ковид на Балеарските острови, които са част от Кралство Испания. Това стана единствено един ден, откакто завръщащите се в Австрия от оповестената за изключително рискова за болест с ковид Хърватия, са длъжни да показват негативен ПСР тест не по-стар от 72 часа, като в противоположен случай ще би трябвало да се тестват до 48 часа в Австрия или да бъдат сложени под домашна карантина.

На конференция на федералния канцлер Себастиан Курц, министъра на вътрешните работи Карл Нехамер и министъра на опазването на здравето Рудолф Аншобер бе обявено, че мярката за Балеарските острови влиза в действие от идващия понеделник, 24 август. Пристигащите от островите Майорка, Менорка, Ибиса и Форментера ще би трябвало да показват също негативен ПСР тест не по-стар от 72 часа, в противоположен случай - да създадат теста най-късно до 48 часа след влизане в Австрия или да бъдат сложени под домашна карантина.

Допълнително по австрийската граница ще бъде засилена защитата от служители на реда и бойци, които ще правят инспекции на идващите.

Непопулярната мярка в разгара на летния сезон федералният канцлер обоснова с възходящия брой на инфектираните с ковид в тези страни и надлежно повишения брой на инфектираните австрийци, връщащи се от отпуск. За осъществяване на инспекциите са включени в допълнение 500 служители на реда, в подготвеност да окажат помощ са и 800 военнослужещи.

За завръщащите се от Хърватия, една от желаните дестинации за лятна отмора на австрийците, са проведени пунктове за осъществяване на безвъзмездни проби. Както заяви министърът на опазването на здравето, до момента в тези пунктове са били тествани 7000 души.

По данни на министъра на вътрешните работи е запланувано усилване на контрола в провинциите Каринтия и Тирол, което се прави за да се отнеме опцията на завръщащите се от страните от Западните Балкани да избегнат инспекциите, минавайки през Словения.

Полицията и здравните управляващи ще управляват дружно, съобщи министтърът на вътрешните работи. В момента в страната под карантина се намират 20 000 души и полицията управлява дали тя се съблюдава. Той напомни, че за нарушение на карантината се постанова санкция от 1450 евро. А в случай че освен това нарушаване е инфектирано и друго лице, нарушителят се подвежда под правосъдна отговорност по член от наказателния кодекс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР