Страните от Западните Балкани имат ясна перспектива за членство в

...
Страните от Западните Балкани имат ясна перспектива за членство в
Коментари Харесай

Меркел за форума в София: Важна среща


Страните от Западните Балкани имат ясна вероятност за участие в Европейския съюз, сподели през днешния ден немската канцлерка Ангела Меркел на конференция след срещата ЕС-Западни Балкани в София.
По думите й не е взето решение по въпроса за разширение на Европейски Съюз, само че роля в тази тенденция ще има срещата на върха на Европейски Съюз през юни.
Меркел дефинира форума в София като значима среща, на която са били извършени ползотворни диалози, и благодари на българското председателство за организирането й.
Тя сподели, че са били разисквани въпросите за съдействието, инфраструктурни планове, иранското нуклеарно съглашение, търговията.
Европейски Съюз удостоверява още веднъж недвусмислената си поддръжка за европейската вероятност на Западните Балкани. Това се показва в признатата през днешния ден декларация на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София.
Ръководителите на Европейски Съюз и на неговите страни членки са постигнали единодушие по документа, към който са се включил и сътрудниците от Западните Балкани.
Въз основа на постигнатия до момента прогрес сътрудниците от Западните Балкани още веднъж удостоверяват ангажираността си с европейската вероятност като собствен безапелационен стратегически избор и с активизирането на своите старания и взаимна поддръжка, се споделя в декларацията.

Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР