Страните от Западните Балкани имат ясна перспектива за членство в

...
Страните от Западните Балкани имат ясна перспектива за членство в
Коментари Харесай

Меркел за форума в София: Важна среща

Страните от Западните Балкани имат ясна вероятност за участие в Европейския съюз , сподели през днешния ден немската канцлерка Ангела Меркел н а конференция след срещата ЕС-Западни Балкани в София. По думите й не е взето решение по въпроса за разширение на Европейски Съюз, само че роля в тази тенденция ще има срещата на върха на Европейски Съюз през юни.

Тя посочи напредъка в договарянията сред Гърция и Македония и изрази вяра, че ще бъде открито решение на казуса с името на Македония.
 
 евролидери София БГНЕС
Меркел дефинира форума в София като значима среща, на която са били извършени ползотворни диалози , и благодари на българското председателство за организирането й.

Тя сподели, че са били об съдени въпросите за съдействието, инфраструктурни планове, иранското нуклеарно съглашение, търговията. -->
 
Във връзка със с поразумението за иранската нуклеарна стратегия Меркел съобщи, че страните от Европейски Съюз не престават да поддържат договорката макар решението на Съединени американски щати да се изтеглят от нея . Тя сподели, че страните от Европейски Съюз ще продължат договарянията със Съединени американски щати и другите сътрудници по съглашението, тъй че Иран да остане в него.

Европейски Съюз удостоверява още веднъж недвусмислената си поддръжка за европейската вероятност на Западните Балкани. Това се показва в признатата през днешния ден декларация на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София.
 евролидери София БГНЕС
Ръководителите на Европейски Съюз и на неговите страни членки са постигнали единодушие по документа , към който са се включил и сътрудниците от Западните Балкани.

Въз основа н а постигнатия до момента прогрес сътрудниците от Западните Балкани още веднъж удостоверяват ангажираността си с европейската перспектив а като собствен безапелационен стратегически избор и с активизирането на своите старания и взаимна поддръжка, се споделя в декларацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР