Страните от региона на Южна Африка подкрепиха Джани Инфантино за

...
Страните от региона на Южна Африка подкрепиха Джани Инфантино за
Коментари Харесай

Cтраните от региона на Южна Африка подкрепиха Джани Инфантино за нов мандат

Страните от района на Южна Африка поддържаха Джани Инфантино за нов президентски мандат отпред на ФИФА. Регионалният футболен съюз, който се споделя КОСАФА разгласи на страницата си, че Инфантино е получил очевидна поддръжка при гласуването от 14-те страни-членки.

Подкрепата от КОСАФА дава явен сигнал за множеството страни от Черния континент, който наброява 54 страни, които членуват във ФИФА- тази численост пък оформя една четвърт от участниците в избора за президент на международния футбол. Самата африканска федерация КАФ пък разгласи в края на предходната година, че всички ще поддържат Инфантино за нов цялостен мандат отпред на ФИФА през юни в Париж. И не че е без значение, само че за момента италиано-швейцарецът е единственият претендент за президент на ФИФА.

Крайният период за подаването на кандидатури за изборите изтича другия вторник. 48-годишният Инфантино беше общоприет секретар на ФИФА при последния интервал от ръководството на Сеп Блатер, заставен да напусне поста поради разразилия се допинг-скандал през 2015-а и 2016-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР