Страните от НАТО все повече се въвличат в конфликта в

...
Страните от НАТО все повече се въвличат в конфликта в
Коментари Харесай

Рябков: Страните от НАТО все повече се въвличат в конфликта в Украйна

Страните от НАТО от ден на ден се въвличат в спора в Украйна, Съединени американски щати съзнателно се насочват към ескалация в тази посока. Това сподели заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков в ефира на телевизионния канал " Россия-24 ".

„ Членовете на НАТО са от ден на ден въвлечени директно в спора. Многостранността на помощта за Киев в този момент е доста по-висока, в сравнение с беше преди няколко месеца. Това е отражение на съзнателната линия на Вашингтон и европейците, които чинно я следват, за ескалиране на спор. Това е игра с огъня, рисковете се усилват ", сподели още Рябков.

В същото време, съгласно него, Москва не вижда, че Западът има ограничавания в обсега на доставките на оръжие за Украйна.

„ Западняците вървят по пътя на разширение на обсега на доставките на все по-тежки, далекобойни оръжия. В същото време лукаво и като цяло лъжливо показват въпроса по този начин, че има някаква граница, някакво въздържание в това отношение. Ние не виждаме нищо сходно ", акцентира Рябков.

Той означи, че съветската страна организира дипломатическа работа по този въпрос в двустранен формат, най-вече с вражески настроени страни, „ предупреждавайки за следствията от тези стъпки “. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е и централната платформа за битка с сходни западни практики, добави зам.-външният министър.

„ Всички дипломатически принадлежности – демарши, митинги, ноти, обръщения на профилирани места, дипломатически конфликти във Виена, в Ню Йорк, където има благоприятни условия да предадем нашите сигнали, да предупредим нашите съперници – използваме всички тези благоприятни условия, те се употребяват изцяло “, разяснява Рябков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР