Страните от НАТО може да се споразумеят за създаването на

...
Страните от НАТО може да се споразумеят за създаването на
Коментари Харесай

НАТО бърза да създаде военен Шенген за свободно придвижване на военни

Страните от НАТО може да се спогодят за основаването на " боен Шенген ", допускащ свободното напредване на военни формирования през границите на страните членки, преди срещата на върха на Алианса във Вашингтон през юли, оповестява в. " Таймс ".

Според водачите на НАТО Алиансът разполага с лимитирано време, с цел да предприеме ограничения за подсилване на защитата си.

" От доста години водачите на Алианса се стремят да основат боен еквивалент на Шенгенското пространство, който да разрешава в по-голямата си част гладко придвижване в границите на границите на участващите страни. В ход са договаряния за основаване на поредност от " военни коридори " в Европа, като резултатите може да бъдат оповестени преди идната среща на върха на НАТО във Вашингтон през юли ", написа изданието.

Посочва се, че сега трансграничните учения на НАТО постоянно изискват огромен брой документи, които могат да се окажат сериозни при положение на военна рецесия.

Генерал-лейтенант Александър Золфранк, пълководец на военния логистичен център на НАТО в Германия, прикани съдружниците да рационализират бюрократичните процедури, които усложняват придвижването на войски и съоръжение, и да улеснят потреблението на военна техника и доставките по време на рецесия.

За образец той уточни актуалната обстановка, при която парашутисти от една страна членка на НАТО нямат право да употребяват парашути от други съдружници, даже те да са изцяло подобаващи за приложимост.

" Ако съпоставим войната и интервенциите преди 10 или пет години, си даваме сметка, че и тиловите региони ще бъдат мощно оспорвани. Трябва да приемем, че един агресор ще употребява целия набор от кинетична и некинетична мощ, с цел да унищожи информационните линии, също и в тилната зона ", акцентира Золфранк.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР