Страните от НАТО могат да гарантират на Русия, че няма

...
Страните от НАТО могат да гарантират на Русия, че няма
Коментари Харесай

Дуда: НАТО няма да се отнася с Русия така, както Москва с Украйна

Страните от НАТО могат да подсигуряват на Русия, че няма да се отнасят с нея по същия метод, по който Москва се държи към Украйна, съобщи през днешния ден полският президент Анджей Дуда на взаимна конференция в Берлин с немския президент Франк-Валтер Щайнмайер, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8546
В отговор на журналистически въпрос по отношение на концепцията на френския президент Еманюел Макрон за предоставяне на гаранции за сигурност на Русия, Дуда сподели: „ Това, което ние като почтени хора, политици, членове на НАТО сме в положение да подсигуряваме на Русия, е, че никой няма да стори с Русия това, което тя прави на своите съседи “.

Полша и Германия би трябвало да изискат от Европейския съюз повече помощ, с цел да се оправят с предстоящото увеличение броя на украинските бежанци през зимата, сподели още полският президент.

„ Смятам, че би трябвало да се обърнем към Европейската общественост, тъй че да има финансова поддръжка за нашите страни, които понасят особена тежест при приемането на бежанци от Украйна “, сподели Дуда на конференцията в Берлин. Полша и Германия би трябвало да изискат от Европейския съюз повече помощ, с цел да се оправят с предстоящото увеличение броя на украинските бежанци през зимата, сподели още полският президент, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР