Страните от източния фланг на НАТО, сред които и България,

...
Страните от източния фланг на НАТО, сред които и България,
Коментари Харесай

Страните от Източния фланг, сред тях и България, искат засилено военно присъствие на САЩ в региона

Страните от източния фланг на НАТО, измежду които и България, приканиха за усилване на военното наличие на Съединени американски щати в района, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Това стана след срещата на срещата на външните министри на страните от така наречен Букурещка деветка (Б-9) в полския град Лодз. Форматът включва България, Румъния, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Литва, Латвия и Естония.

Агенцията отбелязва, че те са отправили своя зов броени месеци преди една от тях - Литва, да одобри срещата на върха на алианса през юли.

Трябва да създадем всичко належащо, " с цел да увеличим американското наличие в нашия район, на източния фланг (на НАТО), що се отнася до бойци и военна техника ", съобщи румънският министър на външните работи Богдан Ауреску след среща с сътрудниците си.

Той се аргументира, че " солидната защита " ще послужи като " мощен възпиращ фактор " пред " дестабилизиращото държание " на Русия. " Това е единственият език, който Русия схваща ", акцентира Ауреску.

Румънският външен министър прикани по-конкретно за " повече противовъздушна защита, по-голям зенитен потенциал на територията (на страните от Б-9 и) повече средства за наблюдаване и разузнаване ".

Държавите от източния фланг на НАТО също по този начин дадоха обещание спомагателна поддръжка за Украйна, с цел да отблъсне съветските нашественици.

" Приоритет от в този момент нататък е да помогнем на Украйна да завоюва тази война ", посочи Ауреску. Той даде да се разбере, че страните от Б-9 поддържат присъединението на някогашната руска република към НАТО.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР