Страните от Групата на седемте и държавите-членки на Европейския съюз

...
Страните от Групата на седемте и държавите-членки на Европейския съюз
Коментари Харесай

Г-7 и ЕС определиха таван от $100 за руския дизел, предстои забрана за внос

Страните от Групата на седемте и държавите-членки на Европейския съюз се споразумяха да наложат таван от 100 $ за барел върху продажбите на съветски дизел в трети страни като част от напъните за ограничение на приходите на Москва. 
 
Механизмът за ограничение на цените е обвързван със възбраната на Европейски Съюз за импорт на съветски рафинирани горива по море, която влиза в действие в неделя. В изказването си от петък Г-7 съобщи, че дружно с Европейски Съюз са се договорили за равнище от 100 $ за барел за петролните артикули, които се търгуват с по-висока цена от суровия нефт, в това число дизеловото гориво. Те също по този начин поддържаха таван от 45 $ за тези, които се продават с отстъпка, като мазут и някои типове петрол.
 
Коалицията се съгласи също по този начин да отсрочи за март преразглеждането на горната граница от 60 $ за цената на съветския недопечен нефт. След това тя ще стартира постоянни двумесечни прегледи на всички равнища на тавана, съгласно осведомени с полемиките хора, които помолиха да не бъдат разпознати. Определянето на цените изисква единомислещо единодушие на страните от Европейски Съюз, както и единодушие на Групата на седемте.

" Току-що избраните от нас пределни цени в този момент ще извършват значима роля в работата на нашата световна коалиция за понижаване на способността на Русия да води своята непозволена война ", съобщи в настрана изказване финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън, представена от Блумбърг.
 
По време на договарянията сред Г-7 и Европейски Съюз публични лица показаха опасения, че определянето на прекомерно ниско равнище рискува да докара до скокове на цените или спиране на доставките в Европа.
 
Ограничението на цените на горивата включва гратисен интервал до април за товарите, натоварени преди договарянето на ограничаването, оповестяват хората. Мерките за ограничение на цените ще забранят на сдруженията да дават транспортни услуги и услуги, нужни за превозването на стоките, като да вземем за пример застраховка, в случай че маслата и горивата не бъдат закупени под контрактуваните ценови прагове.
 
Фючърсите на бенчмарковото дизелово гориво в Северозападна Европа се намалиха през последните дни, като в четвъртък се откриха на равнище 845,50 USD за звук, или 113 USD за барел, макар че остават много над сезонните правила. Но съгласно калкулации на Bloomberg, основани на данни, предоставени от Argus Media Ltd., съветският дизел е бил оценен със забележителна отстъпка по-рано тази седмица - към 90 $. 
 
Ценови тавани от 100 и 45 $ за барел " няма да окажат съществено въздействие върху съветските рафинерии ", съобщи по-рано тази седмица консултантската компания Wood Mackenzie Ltd.
Въпреки това консултантската компания чака през това тримесечие съветският недопечен нефт да бъде с към 800 000 барела дневно по-малко от предходното, а износът на дизелово гориво от страната да спадне с към 200 000 барела дневно, като всичко това ще бъде провокирано от възбраната за импорт в Европейски Съюз. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР