Страните от Групата на седемте (Г-7) се ангажираха да забранят

...
Страните от Групата на седемте (Г-7) се ангажираха да забранят
Коментари Харесай

Г-7 решиха: спират руския петрол, но неизвестно кога

Страните от Групата на седемте (Г-7) се ангажираха да забранят или последователно да прекратят вноса на съветски нефт, а Съединени американски щати показаха наказания против ръководители на " Газпромбанк " и други предприятия, с цел да санкционират Москва за войната ѝ против Украйна, съобщи Ройтерс.

Това е най-новият ход на Запада за оказване на напън върху съветския президент Владимир Путин поради нахлуването на страната му в Украйна и смъртоносните последствия от войната.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и водачите на останалите страни от Г-7 организираха през днешния ден видеоконферентна връзка с украинския президент Володимир Зеленски, с цел да обсъдят войната, поддръжката за Украйна и спомагателни ограничения против Москва, в това число в региона на енергетиката.

Лидерите на Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединени американски щати организираха срещата си в деня, в който обичайно Европа празнува успеха над нацистка Германия във Втората международна война. Разговорът им продължи малко повече от час.

" Поемаме ангажимент за последователно унищожаване на зависимостта ни от съветската сила, в това число посредством последователно преустановяване или възбрана на вноса на съветски нефт. Ще подсигуряваме, че ще създадем това навреме и проведено ", обявиха водачите на Г-7 в взаимно изказване. " Ще работим дружно и с нашите сътрудници, с цел да осигурим постоянни и устойчиви международни енергийни доставки и налични цени за потребителите. "

В документа не се показват съответни времеви рамки, нито коя страна какъв ангажимент е поела, означи Франс прес.

Междувременно Съединените щати показаха наказания против три съветски малките екрани, не разрешиха на американци да дават счетоводни и консултантски услуги на руснаци и постановиха визови ограничавания на към 2600 на съветски и беларуски представители.

Мерките, наложени на управлението на " Газпромбанк ", са първите, които засягат огромния съветски експортьор на газ. Съединени американски щати и техните съдружници заобикалят да подхващат стъпки, които биха могли да доведат до спиране на доставките на газ за Европа - главния клиент на Русия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР