Страните от Г-7 ще се ангажират утре с нов пакет

...
Страните от Г-7 ще се ангажират утре с нов пакет
Коментари Харесай

Г-7 се готви да засили санкциите срещу Русия и е близо до сделка за таван на цените на петрола

Страните от Г-7 ще се ангажират на следващия ден с нов пакет от съгласувани дейности, с цел да усилят натиска върху Русия по отношение на водената от нея война в Украйна, и ще доуточнят проекти за таван на цените на съветския нефт, съобщи през днешния ден американски представител, представен от Ройтерс.

„ Лидерите от Г-7 имат двойна цел: директно да се прицелят към приходите на (руския президент Владимир) Путин, в частност посредством силата, а също по този начин да понижат до най-малко последствията и въздействието върху стопанските системи от Г-7 и останалия свят “, сподели източникът в коридорите на срещата на върха на Г-7 в Германия.

Страните от групата на седемте най-богати демокрации са решени да засилят натиска върху Русия, без да провокират в допълнение увеличение на към този момент възходящата инфлация. Таванът на цените може да засегне опциите на Кремъл за финансиране на войната, като в същото време намали цените на енергийните източници.

Според Белия дом водачите от Г-7 също по този начин ще поемат „ невиждан дълготраен ангажимент в региона на сигурността за даване на финансова, филантропична, военна и дипломатическа поддръжка на Украйна “, в това число снабдяване на съвременни оръжия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР