Страните от Г-7 се съгласиха, че трябва да приемат регулации

...
Страните от Г-7 се съгласиха, че трябва да приемат регулации
Коментари Харесай

Страните от Г-7 се съгласиха, че трябва да има регулации за изкуствения интелект

Страните от Г-7 се съгласиха, че би трябвало да одобряват регулации за изкуствения разсъдък (ИИ), които да са " основани на риска “, съобщи Ройтерс.

Въпросните регулации обаче би трябвало да " запазят отворена и удобна среда “ за развиването на технологиите и би трябвало да са учредени на демократични полезности, се споделя в взаимното изказване на министрите от Г-7, отговарящи за цифровите технологии, което беше публикувано в края на двудневната им среща в Япония, съобщи Българска телеграфна агенция.

Участниците във форума признаха, че " политическите принадлежности за реализиране на обща визия и надеждни форми на ИИ могат да варират измежду страните членки на Г-7 “. Въпреки това съглашението слага крайъгълен камък в метода на огромните страни към ръководството на ИИ на фона на опасенията за неприкосновеността на персоналния живот и рисковете, свързани със сигурността.

" Заключенията от тази среща на Г-7 демонстрират, че несъмнено не сме сами в това отношение “, съобщи изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Маргрете Вестегер, която дава отговор за политиката в региона на конкуренцията..

Законодателите на Европейски Съюз реализираха авансово съглашение по нов план на идния си Закон за изкуствения разсъдък, който включва ограничения за отбрана на авторските права.

Вестагер съобщи преди срещата на Г-7, че евросъюзът " тази година ще реализира политическо съглашение " по законодателството за авторското право на ИИ, като да вземем за пример отговорности за етикетиране на изображения или музика, генерирани от ИИ.
 
Япония, която е ротационен ръководител на Г-7, даде обещание поддръжка за публичното и индустриалното внедряване на изкуствения разсъдък.

Токио се надява да накара страните от Г-7 " да реализират съглашение за гъвкаво и адаптивно ръководство “, съобщи министърът на промишлената конкурентоспособност Ясутоши Нишимура.

Срещата на министрите, отговарящи за цифровите технологии, се организира в град Такасаки, ситуиран на към 100 километра северозападно от Токио. По-рано този месец имаше срещи на министрите на енергетиката и на външните работи на страните от Г-7.

Япония ще бъде хазаин на срещата на върха на Г-7 в Хирошима в края на май, на която министър председателят Фумио Кишида ще разиска разпоредбите за изкуствения разсъдък със международните водачи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР