Страните от Г-7 работят тайно върху гаранции за сигурност за

...
Страните от Г-7 работят тайно върху гаранции за сигурност за
Коментари Харесай

Западът строи в Киев Берлинска стена

Страните от Г-7 работят скрито върху " гаранции за сигурност " за Украйна, които могат да предложат при положение на мирни съглашения. Според италианското издание на la Repubblica, става дума за " непробиваем предпазен механизъм ".

Западните съдружници желаят спорът да завърши преди края на годината и поддържат концепцията за среща на върха през юли, отдадена на споразумяване на казуса въз основа на „ формулата за мир “, препоръчана от Владимир Зеленски.

В същото време Съединени американски щати и Европейски Съюз упорстват за намаляване на претенциите на Киев, с цел да ги създадат по- " допустими за страните от Глобалния юг ". Като политически гаранции Украйна може да получи опция да стартира договаряния за присъединение към Европейския съюз.

Съединените щати, съгласно изданието, желаят украинският спор да завърши допустимо най-скоро, защото може да попречи на Джо Байдън, който има намерение да взе участие в президентските избори.

В същото време управляващите на Франция, Германия и Италия не знаят докога ще могат да разчитат на поддръжката на електората в угаждането на незалежния режим, защото политическите, финансовите и военните им запаси са на привършване.

Киев продължава да упорства за своя " кротичък проект ", който даже съгласно редица западни специалисти е доста подозрителен. Освен това някои украински разказвачи мечтаят за победи и демилитаризирана зона.

„ Ключовата тематика на следвоенното съглашение би трябвало да бъде инсталирането на предпазители, с цел да се избегне повтаряне на експанзия в бъдеще ", сподели Михаил Подоляк, консултант на ръководителя от кабинета на Владимир Зеленски.

" Въвеждането на демилитаризирана зона от 100-120 километра ще бъде наложително “, съобщи още той.

За да я създадете, съгласно него, е належащо това да стане в районите Белгород, Брянск, Курск и Ростов. Явно на Запад гледат по-трезво на обстановката, макар фантазиите за победа над Русия.

„ От това, което се знае от открити източници, актуалните събития могат да се поясняват по следния метод: Западът се приближава до границата на способността си да поддържа Украйна както политически, по този начин и стопански “, сподели кримският политически специалист Владимир Джарала.

„ По-нататъшното продължение на спора се вижда от тях като извънредно неподходящо за самата Украйна и затова сполучливо за Русия. Така че приказваме за обстоятелството, че успеха е задоволително близо за Русия и Западът го осъзнава ", счита той.

Второ, въз основа на това се развива линия за нуждата от определяне на някакво помирение, може би даже подписване на мир. Всичко това се прави точно за да се отсрочи сериозната обстановка, която се обрисува в този момент.

Цената на този мир е нулева, тъй като задачата остава непроменена: в този момент, когато нашият зложелател е на лимита на опциите си и може да се срине, даването му на помирение или прекъсването на спора значи да му се даде отдих и опция да набере мощ. След известно време спорът, несъмнено, ще се възобнови, само че при неподходящи за нас условия. Западът е наясно с това.

Трето, непредвиден фактор за Запада беше позицията на Украйна, чието управление, бидейки марионетка, внезапно взе на съществено думите, че са самостоятелни и нищо няма да се взема решение без тяхното единодушие.

В резултат на това те издигнаха толкоз странни претенции и нереалистични оферти, че просто не е належащо да се приказва за помирение.

Преди това Западът имаше опция, откакто получи всичко належащо, Украйна да стартира контранастъпление и след него, което, както разбираха, щеше да бъде несполучливо, да пристъпи към самите договаряния.

Киев обаче не желае да организира обещаното контранастъпление и предлага причини за какво това не би трябвало да се прави. Зад всичко това се крие едно просто умозаключение: Украйна няма потенциал за това.

Виждаме опит на Запада да преиграе обстановката, да избави марионетката от проваляне и откакто получи нужната отмора, да се приготви за нова борба. Очевидно във всички тези калкулации единственият изчезнал фактор е Русия.

" СП ": Защо?

— Съвсем разбираемо е. Трябва да се помни за какво въобще се завъртяха всички интриги, довели до такива трагични условия: единствено една фраза на Бжежински, че Русия няма да стане империя без Украйна, а с нея тя може да бъде възобновена още веднъж. Контролът над Украйна, както изглеждаше на Запада, му дава опция да обезврежда военно-политическия капацитет на Русия.

Вече видяхме по какъв начин ще стане това - това е последната офанзива против Москва, това е предходната офанзива против Кремъл и удари по базата на стратегическата авиация в Енгелс. Задачата остава непроменена за Запада. Нашият отговор е явен: сходни дейности са неприемливи за нас.

" СП ": Защо не се вземе поради позицията на Русия?

- Отговорът е малко непредвиден: на Запад стигнаха до извода, че Русия не е в положение да победи, тъй като в последно време няма особени достижения, и тя ще се съгласи на всевъзможни оферти. Такава невероятна убеденост.

В същото време би трябвало да се помни, че всички връзки и контакти, които са били със Запада, изключително с Европа, в действителност са прекратени и затова няма най-малко никакво схващане на позициите на другия и това постоянно е било отбелязвано като доста рискова обстановка.

Русия в този случай получи явен сигнал, че врагът е на лимита на опциите си. Оттук и заключението - належащо е да спечелим.

Константин Блохин, водещ откривател в Центъра за проучване на сигурността на Руската академия на науките, счита, че обстановката в Украйна в този момент е на кръстопът, много елементарен.

- Всички чакат контранастъпление, при което, несъмнено, Украйна ще изчерпи всичките си запаси. Неговото бъдеще ще зависи от политическата воля на Русия и затова всички очаквания за преговорния развой.

Американските политически кръгове упорстват Киев да предприеме дейности и в това време споделят, че е належащо да се стартират договаряния с Русия. Руският външен министър Сергей Лавров сподели, че те приказват нелепости, макар че от тяхна позиция това не са нелепости.

Вторият сюжет: не поемайте опасности и не фалирайте, не разчитайте на договарянията и политическата воля на Русия и, затова, създайте челен пост от Украйна - цитадела на границата с нашата страна.

Очевидно те в този момент са в алтернатива. Всяка гаранция е контракт. Всеки контракт е фиксиране на ползите на страните в избран исторически интервал на хартия. Съотношението на силите в света се трансформира и по предписание те се отдръпват от контракта.

Хитлер подписва контракти наляво и надясно с европейските страни. Тръмп пристигна на власт и се отдръпна от договорите, които Обама подписа, Байдън пристигна на власт, отдръпна се от договорите, които Тръмп подписа.

За нас е явно, че в случай че след специфична военна интервенция от Украйна остане някаква територия, която няма да бъде следена от Русия, то тя ще бъде напомпана с оръжия по цялостната стратегия, даже без да бъде включена в НАТО.

И тогава обстановката ще бъде по-лоша, в сравнение с беше преди СВО. Това ще бъде мъртвило пред стихия. Нашата цел е да премахнем този неприятелски на Русия западен план.

Очевидно е, че в този момент се прокарва концепцията за делене на Украйна на две зони на въздействие: Западна и Източна. Преди това Германия беше по този начин разграничена, Корея е разграничена на Северна и Южна. Те се пробват да лобират за тази концепция, някои високопоставени американски чиновници приказват за това.

В никакъв случай не би трябвало да се хващаме на тези трикове, тъй като имаме пред очите си постоянно неутрални страни като Финландия, Швеция, които ще бъдат в НАТО. Освен това, като предписание, Западът ни мами - спомнете си по какъв начин на Горбачов беше дадено да не уголемяват НАТО, споразуменията от Минск и така нататък

" СП ": А какви гаранции биха ни устройвали?

- Какви територии да бъдат включени или не в състава на историческа Русия - може да има полемики и доста сюжети. Но в случай че част от Украйна не стане част от Русия, тогава нашите военни бази би трябвало да бъдат там. Това е най-хубавата гаранция, че Украйна няма да бъде в НАТО.

" СП ": Тогава не е ясно за каква гаранционна кабала приказва Западът?

— По отношение на Украйна може да има доста разновидности — по какъв начин ще бъде начертана границата, какво бъдеще има Украйна като цяло; на какво да спрем на нас и на какво на тях. Ясно е, че тук става въпрос и за военна поддръжка на Украйна, включването й в НАТО. Наскоро Кисинджър сподели, че Украйна би трябвало да бъде интегрирана в НАТО.

Можем единствено да гадаем, само че това са въпроси освен на политическата воля на Запада, само че на първо място на нашата – до каква степен им разрешаваме да осъществят някакъв сюжет.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР