Страните от Г-7 осъждат референдумите в Източна Украйна и ги

...
Страните от Г-7 осъждат референдумите в Източна Украйна и ги
Коментари Харесай

Г-7 осъдиха референдумите в Източна Украйна и обещаха нови санкции

Страните от Г-7 осъждат референдумите в Източна Украйна и ги считат за нарушаване на интернационалното право. Това се показва в взаимно изказване на водачите, публикувано от немския кабинет в петък, предава ТАСС .

" Ние, водачите на Г-7, остро осъждаме фиктивните референдуми, които Русия се пробва да употребява, с цел да сътвори утопичен предлог за смяна на статута на суверенната територия на Украйна “, се споделя в известието. " Тези дейности нарушават устава на Организация на обединените нации и интернационалното право и опонират на върховенството на закона “.

Страните от Г-7 също по този начин обявиха, че няма да признаят гласуванията в окупираните от Русия украински области. Лидерите на страните-членки са безапелационни, че резултатите няма да бъдат " законен израз на волята на украинския народ “. Г-7 твърди, че тези референдуми " нямат правна мощ или легитимност “.

Засилване на глобите

Г-7 са подготвени да разширят глобите против Русия поради референдумите в Украйна.

" Готови сме да създадем спомагателни стопански разноски за Русия, както и за лица и организации – вътре и отвън Русия – предоставящи политическа или икономическа поддръжка на противозаконните опити на Русия да промени статута на украинска територия “, се споделя в официалното съобщение.

Конференция за възобновяване на Украйна

Г-7 има намерение да организира конференция за възобновяване на Украйна на 25 октомври в немската столица.

" Ние ще продължим да предоставяме финансова, филантропична, военна, дипломатическа и правна поддръжка на [Киев] и ще продължим с напъните в региона на възобновяване, в това число посредством провеждането на интернационална експертна конференция в Берлин на 25 октомври за възобновяване, реконструкцията и рационализация на Украйна ", се споделя в документа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР