Страните от Г-7 обявиха международна рамка, която проправя пътя за

...
Страните от Г-7 обявиха международна рамка, която проправя пътя за
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Държавите от Г-7 и ЕС обявиха международна рамка за сигурността на Украйна


Страните от Г-7 оповестиха интернационална рамка, която проправя пътя за дълготрайни гаранции за сигурност на Украйна, с цел да ускори отбраната си против Русия и да възпре Москва от бъдеща експанзия.

В взаимна декларация, към която други народи могат да се причислят, Съединените щати, Германия, Япония, Франция, Канада, Италия и Англия, както и Европейският съюз, обявиха, че рамката обгръща детайли, в това число съвременно военно съоръжение, образование, шерване на разследваща информация и киберзащита.

В подмяна Украйна ще обещае усъвършенствани ограничения за ръководство, в това число посредством правосъдни, стопански промени и нараснала бистрота.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че Г-7 ще помогне на Украйна да построи мощна войска, до момента в който чака да бъде позволена в алианса НАТО.

„ Ще им помогнем да изградят мощна и способна отбрана по суша, въздух и море “, сподели Байдън на гала с другите водачи на Г-7 и украинския президент Володимир Зеленски на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Президентът на Съединени американски щати акцентира, че „ бъдещето на Украйна е в НАТО “ и че Г-7 са създали ясно изказване, че поддръжката им за Украйна ще продължи дълго в бъдещето, откакто декларация очерта многостранна рамка за поддръжка на Украйна.

„ Ще бъдем там толкоз дълго, колкото е належащо “, сподели Байдън.

Говорейки дружно с Байдън, Зеленски сподели, че многостранното съглашение, което проправя пътя за двустранни договаряния със страни, е „ забележителна победа в сигурността “ за Украйна.

Междувременно немският канцлер Олаф Шолц сподели, че обещанията за сигурност към Украйна, дадени от няколко страни в границите на Г-7, са предопределени да бъдат част от дълготрайната тактика за поддръжка на Киев.

„ Става дума за партньорство в региона на сигурността, което е незабавно належащо и което ще разреши на участващите страни да конкретизират своите приноси (за Киев), вграждайки тези приноси в по-дългосрочна тактика, на която Украйна може да разчита “, сподели той пред кореспонденти.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР