Страните от Г-7 и ЕС могат да си позволят да

...
Страните от Г-7 и ЕС могат да си позволят да
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Богатите страни могат да си позволят да дарят COVID ваксини

Страните от Г-7 и Европейски Съюз могат да си разрешат да дарят над 150 милиона ваксини на нуждаещи се страни, без да вършат взаимни отстъпки със личните си цели, съобщи УНИЦЕФ в понеделник.

Групата на седемте най-развити индустриализирани сили и Европейският съюз биха могли да оказват помощ за превъзмогване на пропастта във имунизирането по света, като споделят единствено 20 % от запасите си през юни, юли и август със схемата Covax за ваксини за по-бедните народи, демонстрира изследване на английската компания Airfinity.

" И те биха могли да създадат това, до момента в който към момента извършват уговорките си за имунизация към личните си популации ", сподели шефът на УНИЦЕФ Хенриета Фор.

УНИЦЕФ транспортира ваксини в границите на Сovax в по-бедните страни заради своя опит в логистиката на имунизациите.

Англия би трябвало да бъде хазаин на сътрудниците си от Г-7 Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединени американски щати за среща на върха през юни.

По това време, счита УНИЦЕФ, програмата Covax, дружно със Световната здравна организация и Коалицията за нововъведения за подготвеност за зараза - ще откри 190 милиона дози по-малко от плануваното да популяризира.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР