Страните от Г-20 се съгласиха да предоставят постоянно членство на

...
Страните от Г-20 се съгласиха да предоставят постоянно членство на
Коментари Харесай

Г-20 се споразумява за постоянно членство на Африканския съюз наравно с ЕС?

Страните от Г-20 се съгласиха да дават непрекъснато участие на Африканския съюз , оповестяват Bloomberg и Reuters, като цитират неназован източник.

Този ход ще даде на Африканския съюз, който се състои от 55 държави-членки, същия статут като Европейски Съюз . В момента Африканският съюз се класира като " поканена интернационална организация ".

Очаква се водачите на Г-20 да разгласят решението по време на срещата на върха. Индийският министър председател Нарендра Моди писа до водачите на страните от Г-20 през юни и предложи на Африканския съюз да бъде обещано цялостно и непрекъснато участие в блока на идната среща на върха в индийската столица.

В момента групата се състои от 19 страни и Европейския съюз. Г-20 тази година също предложения девет страни, които не са членки, в това число Бангладеш, Сингапур, Испания и Нигерия, както и интернационалните организации като Организация на обединените нации, Световната здравна организация, Световната банка и Международния валутен фонд на срещата на върха през уикенда в Ню Делхи.
 Отсъствието на Путин и Си на срещата на Г-20 не изненадва Индия
Отсъствието на Путин и Си на срещата на Г-20 не изненадва Индия

Липсата на двамата водачи нямало нищо общо с Индия

Страни като Германия, Бразилия и Канада също показаха поддръжката си за участието на Африканския съюз в Г-20.

Членовете на Г-20 съставляват към 85% от международния Брутният вътрешен продукт, над 75% от международната търговия и към две трети от международното население.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР