Страните от Г-20, които проведоха двудневна виртуална среща, обещаха да

...
Страните от Г-20, които проведоха двудневна виртуална среща, обещаха да
Коментари Харесай

Г-20 обеща ваксините да се разпределят справедливо

Страните от Г-20, които организираха двудневна виртуална среща, дадоха обещание да обезпечат заслужено и налично систематизиране на имунизациите, медикаментите и тестванията за COVID-19. Повод за заявката стана информацията, че имунизирането в Съединените щати може да стартира още на 11 декември, а съгласно немската канцлерка канцлер Ангела Меркел по-бедните страни няма да могат да получат в точния момент препаратите.

"Пандемията на COVID-19 и нейното невиждано влияние във връзка с умряли и наранени стопански системи е непостижим потрес, който разкри слабостите в политиките и акцентира общите ни провокации ", се споделя в заключителното известие.

Китайският президент Си Дзинпин уточни, че би трябвало да се сътвори стабилно бъдеще, а напъните за понижаване на бедността в международен мащаб са извънредно значими. Той прикани за повече на практика ограничения на фона на пандемията от новия ковид. Той акцентира, че би трябвало да се даде приоритет на развиването, да се ускори съдействието и да се понижат разликите в развиването на развити и разрастващи се страни.

"Наложително е да се подхващат всеобхватни уравновесени политически ограничения, да се осъществя самодейността за опрощаване на задълженията и да продължи да се дава нужната финансова поддръжка на разрастващите се страни, с цел да се подтиква построяването на инфраструктурата и взаимното свързване ", сподели китайският президент, представен от Радио Китай.

Относно облекчаването на дълга, още през октомври стана ясно, че Г-20 се съгласява да удължи облекчаването на дълга за най-бедните страни за още шест месеца.

Инициативата оказа помощ на 46 страни да отсрочат 5,7 милиарда $ през 2020 година за заплащания по обслужване на дълга.

Облекчаването на дълга за Африка ще бъде значима тематика на италианското председателство на Г-20 през 2021 година

В страните от Г-20 живее две трети от популацията на Земята и те основават 85 % от международния БВП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР