Страните от Европейския съюз все още не са обсъждали въпроса

...
Страните от Европейския съюз все още не са обсъждали въпроса
Коментари Харесай

Коронавирус ваксинацията засега не е условие за шенгенски визи

Страните от Европейския съюз към момента не са обсъждали въпроса за слагането на коронавирусна ваксина като изискване за издаване на шенгенски визи . Това съобщи в сряда на онлайн брифинг ръководителят на делегацията на Европейски Съюз в Русия, дипломат Маркус Едерер, представен от ТАСС.

" Все още не можем да кажем съответно дали ще има условия за издаване на шенгенски визи във връзка с имунизацията ", сподели той. " Т ози въпрос е доста подходящ , само че той би трябвало да бъде адресиран на първо място до Световната здравна организация (СЗО), където има полемика по отношение на взаимното признание на документите за имунизация. "

Дипломатът съобщи, че въпросът за взаимното признание на документите за имунизация за обезпечаване на независимост на придвижване в границите на Европейски Съюз " сега се разисква сред страните членки и сред институциите в Брюксел , само че нито в Европейския съюз, нито в СЗО към момента не са стигнали до нищо съответно. "
 Европейски Съюз има цел: Договор за имунизационни документи до края на месеца, след това и по света
Европейски Съюз има цел: Договор за имунизационни документи до края на месеца, след това и по света

Иска и 70% имунизиране на възрастните в блока до лятото

На собствен ред посланикът на Португалия в Русия Пауло Визеу Пинейро, който взе присъединяване в онлайн брифинга като представител на председателстващата страна в ръководещите органи на Европейски Съюз през първата половина на тази година, обърна внимание на нуждата от продан на данни в региона на битката с разпространяването на коронавирусната зараза .

" Знам, че понастоящем се организират избрани съвещания сред " Гамалея ", който създава имунизацията " Спутник V " и европейските управляващи , по-специално Европейската организация по медикаментите ", разяснява той.

" Обществото се нуждае от ваксини, които са вярно тествани и ние не се ръководим от геополитически съображения за такива ваксини " , продължи посланикът.

" Освен Pfizer или AstraZeneca, всички други ваксини , минали през процеса на регистрация , ще бъдат добре пристигнали в Европейски Съюз, в това число медикаменти от Русия, Китай и други страни, тъй като нашето общо предизвикателство е да имунизираме цялото население и това може да наложи потреблението на повече от една ваксина от няколко компании, в случай че те са вярно тествани и регистрирани . "

Пинейро разяснява интернационалната самодейност COVAX , която има за цел да преодолее пропастта сред най-бедните страни във връзка с имунизацията и да обезпечи достъп до коронавирусната ваксина за най-бедните пластове от популацията .

" Ако това не бъде направено, тогава в последна сметка даже най-богатите и най-развитите страни ще се върнат към изходната точка на пандемията ", сподели той. " Вярвам, че Русия, Китай и Съединени американски щати биха могли да окажат забележителна помощ за напъните по COVAX ".
 Русия чака да получи утвърждение от Европейски Съюз за Sputnik V през февруари
Русия чака да получи утвърждение от Европейски Съюз за Sputnik V през февруари

Москва и Анкара дистрибуция и произвеждане в Турция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР