Страните от Европейския съюз ускориха обсъждането на планове за въвеждане

...
Страните от Европейския съюз ускориха обсъждането на планове за въвеждане
Коментари Харесай

Европейският съюз ускорява обсъждането за таван на цените на руския петрол

Страните от Европейския съюз форсираха разискването на проекти за въвеждане на таван на цените за доставките на нефт от Русия, като се стремят да реализират съглашение през идващите седмици, оповестява " Bloomberg ", базирайки се на осведомени източници,

Процесът беше интензивен след оповестяването на готовност в Русия.

Според събеседниците на организацията въвеждането на оптималната цена за закупуване на съветски нефт може да бъде включено в нов пакет от наказания.

В същото време няма гаранция, че напъните на Европейската комисия и редица страни да лимитират цените на доставките на съветското гориво ще съумеят, споделят източниците.

По-конкретно, налагането на наказания изисква единомислещото утвърждение на всички страни-членки на Европейски Съюз, а това може да се трансформира в проблем, защото „ европейските страни имат разнообразни енергийни потребности “.

Европейският съюз към момента не е съгласувал значими детайлности, в това число съответна оптималната цена за петрола и по какъв начин таванът на цените ще се вписва в оповестеното по-рано ембарго върху вноса на съветски нефт в Европейски Съюз и възбраната за транспортни услуги на гориво, споделиха източници на " Bloomberg ".

Представители на страните от Европейския съюз ще се срещнат, с цел да обсъдят нови наказания идващия уикенд.

Новият пакет от от рестрикции може да включва и спомагателни ограничаващи ограничения против физически лица, както и търговията с технологии и първокласни артикули, споделиха източниците.

Европейските политици се стремят да реализират авансово съглашение за тавана на цените на петрола преди неофициалната среща на водачите на Европейски Съюз, която ще се състои в Прага на 6 октомври, показват събеседници на " Bloomberg ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР