Страните от Европейския съюз трябва да увеличат усилията си за

...
Страните от Европейския съюз трябва да увеличат усилията си за
Коментари Харесай

ЕС се споразумя за по-строги национални климатични цели

Страните от Европейския съюз би трябвало да усилят напъните си за по-бързо понижаване на нездравословните излъчвания, отделени от редица браншове като за първи път измежду тях се включват строителството и сградния фонд, селското стопанство, превоза и третирането на боклуци.

Съгласно съглашението, реализирано късно нощес сред страните от Съюза и Европейския парламент, националните климатични цели за 2030 година стават по-високи според, наред с други фактори, от икономическата мощ на обособените страни, съобщи ДПА.

Така задачата за понижаване на нездравословните излъчвания на Германия, най-силната стопанска система в Европейски Съюз, ще бъде нараснала от 38 до 50 %, до момента в който България, най-бедната страна в Общността, ще би трябвало да редуцира излъчванията с 10 %.

Законодателството е част от проект на Европейски Съюз за понижаване на чистите излъчвания с 55 % до 2030 година по отношение на равнищата от 1990 година и за реализиране на климатична индиферентност доникъде на века.

" Тази вечер съглашението внася изясненост по отношение на националните старания на страните членки, подсигурява взаимност и демонстрира на (продължаващата интернационална климатична конференция на ООН) COP27, че Европейски Съюз е на път да извърши уговорките си в региона на климата ", сподели зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс, който дава отговор за Зелената договорка. Индустриите, обхванати от по този начин наречения Регламент за шерване на напъните (ESR), са виновни за 60 % от излъчванията на парникови газове в Европейски Съюз, добави той.

Решението към момента би трябвало да бъде публично утвърдено, преди законодателството да влезе в действие, въпреки това да е по-скоро условност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР