Страните от Европейския съюз трябва да изпратят своите противоракетни системи, за

...
Страните от Европейския съюз трябва да изпратят своите противоракетни системи, за
Коментари Харесай

Борел: ЕС трябва да изпрати ПВО системи на Украйна, не може да разчита само на САЩ

Страните от Европейския съюз би трябвало да изпратят своите противоракетни системи, за да подсилят противовъздушната защита на Украйна, сподели в четвъртък първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел, като предизвести, че Европа не може просто да разчита на помощта на САЩ за Киев, цитира думите му  " Ройтерс ".

Повече от две години след пълномащабното навлизане на Русия, Украйна е изправена пред сериозен дефицит на муниции, като жизненоважното финансиране от Съединени американски щати е блокирано от републиканците в Конгреса в продължение на месеци, а Европейски Съюз не съумява да достави задоволително муниции в точния момент.

" Имаме Пейтриъти, имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите запаси, където са за всеки случай, и да ги изпратим в Украйна, където бушува войната ", сподели Борел пред кореспонденти в среща на външните министри от Групата на седемте (Г-7) на остров Капри.

" В противоположен случай енергийната инфраструктура на Украйна ще бъде унищожена. И никоя страна не може да се бори, без да има електричество вкъщи, във фабриките, онлайн, за всичко ", добави той.

Противовъздушната защита на Украйна е основен въпрос за министрите, събрали се в Италия, след призива на Германия в сряда към Европейския съюз и НАТО да създадат повече, с цел да оказват помощ на Киев.

" Сигурен съм, че ще го създадем, само че би трябвало да го създадем бързо ", сподели Борел, добавяйки, че съжалява, че вътрешната политика в Съединени американски щати забавя по този начин нужния пакет помощ за Украйна на стойност 60,84 милиарда $.

" Не можем да разчитаме единствено на Съединени американски щати. Трябва да поемем своята лична отговорност и да спрем да споделяме " Съединени американски щати ще свършат работа ", сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР