Страните от Европейския съюз ще си помагат при кризи с

...
Страните от Европейския съюз ще си помагат при кризи с
Коментари Харесай

При криза с доставките на газ, страните от ЕС ще искат помощ от съседите си

Страните от Европейския съюз ще си оказват помощ при рецесии с доставките на газ. Това планува механизмът за взаимност в границите на Европейската политика за енергийна сигурност, който беше признат от Европейския парламент.

Всяка страна от Европейски Съюз, която изпитва рецесия на снабдяването с газ, ще може да изиска трансгранична помощ от съседите си по силата на нови правила за съдействие, признати от европарламента, заяви Нова телевизия.

Регламентът гласи, че всяка страна членка ще може да задейства механизма на взаимност, с цел да избегне дефицит. Освен това се откриват четири „ рискови групи “ държави-членки, които ще си сътрудничат и подхващат взаимни оценки на риска, както и взаимни превантивни и незабавни ограничения. Ще има три равнища на рецесия на снабдяването с газ: ранно предизвестие, държавите- членки могат да задействат механизма, уведомявайки Европейската комисия и способените управляващи за дефицит на доставките.

Приоритет ще бъде даден на снабдяването с газ на семействата, централното отопление и съществени публични услуги като лечебните заведения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР