Страните от Европейския съюз се споразумяха да ускорят производството и

...
Страните от Европейския съюз се споразумяха да ускорят производството и
Коментари Харесай

Евролидерите се споразумяха да ускорят производството и доставката на ваксини

Страните от Европейския съюз се споразумяха да ускорят производството и доставките на ваксини против ковид.

Новината заяви нощес ръководителят на Евросъвета Шарл Мишел след виртуалната среща на евролидерите.

Коментарът му пристигна на фона на рецензии към Еврокомисията и страните от общността в неправилни решения в общата програмата за имунизация, която изостава спрямо Израел, Англия и Съединените щати.

" Главният ни приоритет в този момент е да ускорим производството и доставката на ваксини и имунизациите в целия Европейски съюз. Искаме по-голяма предвидимост и бистрота, с цел да бъдем сигурни, че фармацевтичните компании ще спазят уговорките си ", съобщи Мишел.

" Уверени сме, че ще реализираме задачата си до края на лятото да имунизираме 70% от пълнолетното население. Това са 225 милиона души в Европейския съюз “, съобщи от своя страна ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Да бъдем оптимално твърди с фармацевтичните компании да си употребяват потенциалите и надлежно да си съблюдават договорите. Ние прецизно сме ги спазвали, прецизно сме дали пари, с цел да създадат съответните изследвания, да основат имунизацията. Сега не е почтено да бъдат давани на други страни “, сподели министър председателят Бойко Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР